Търговище е домакин на републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Освобождение“

0
65



Търговище е домакин на републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) – „Освобождение“. В 13-то поредно издание на турнира участват над 80 състезатели от 24 отбора, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ани Кръстева. 

Турнирът е част от утвърдения от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов календар на Спортната асоциация на МВР за настоящата година. Директорът на областната дирекция на полицията в Търговище старши комисар Светлин Петев приветства участниците и им пожела да имат точен мерник на турнира. Той изрази задоволството си, че съвместно със Спортната асоциация на МВР са успели да възобновят турнира, чието първо издание също е проведено в Търговище.  

В състезанието участват 24 отбора от различни спортни клубове и други структури в системата на вътрешното министерство. То се провежда в две части – отборно и индивидуално класиране. Ще бъде определен и комплексен победител, посочиха домакините от областната дирекция. 

Днес започна надпреварата в отборното класиране. Участниците в нея стрелят от четири дистанции – от 20, 15, 10 и пет метра. Индивидуалното състезание е утре, когато участниците ще стрелят от три дистанции – 20, 10 и пет метра. 

Домакините са представени от отбор при мъжете и четирима участници в индивидуалната надпревара. 

 

/МК/



Източник БТА