Томасон: Трябва да имаме търпение, но и да работим със страст – Футбол свят – Други

0
63


Назначаването на датчанина Йон Дал Томасон за национален селекционер по футбол на Швеция предизвика някои съмнения, но изборът му на Себастиан Ларсон за негов помощник вероятно ще смекчи настроенията, пише агенция “Ройтерс”.

“Искаш правилното отношение не само от играчите си, но и от членовете на екипа си”, каза Томасон.

“След като проведох разговор с Йон, имах добро чувство и отговорът ми беше много бърз”, коментира Ларсон и продължи: “Националният тим винаги е значел много за мен през години и все още значи много за мен, така че за мен предложението беше чест.”

“Имам датско сърце, но европейска футболна глава. Работил съм в чужбина почти през целия си съзнателен живот. Това ми даде много идеи и вдъхновение, а аз искам модерен, доминиращ стил на игра. Трябва да върнем нещо на феновете. Дали ще го постигнем утре? Не е възможно, но ще градим с работата си. Ще отнеме време, така че трябва да имаме търпение, но и да работим със страст, защото хората обичат да виждат това”, каза от своя страна Томасон.

“Очевидно Йон е шефът и той ръководи кораба, но съм сигурен, че знае всичко за традиционните шведски ценности, така че въпросът е да намерим правилния път за футболистите, с които разполагаме в момента”, допълни Себастиан Ларсон./БТА





Източник Gong.bg