Техника за болницата в Берковица е закупена със средства, събрани от благотворителен базар на мартеници

0
62



На проведения в Берковица благотворителен конкурс и базар за мартеници, наречен „Надеждата в бяло и червено“, са събрани 1180 лева, съобщи кметът на Берковица Радослав Найденов.

Събраните средства са дарени на общинската болница в Берковица и с тях е закупена специализирана техника за лечение и диагностика – пулсоксиметър с три сонди за по-големи деца и възрастни, с който се следи насищането на кръвта с кислород, и инхалатори за подобряване на детското здраве и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища. Тази апаратура ще улесни работата на лекарите и медицинския персонал в детското отделение и ще бъде от полза при диагностиката и лечението, както на деца, така и на възрастни, обявиха от лечебното заведение.

В благотворителния конкурс за изработване на мартеници се включиха много деца, техните родители и учители. В продължение на повече от месец те изработваха червено-белите символи на пролетта в дома си, в училищата и в детските градини. Накрая мартениците бяха изложени в етнографския музей в Берковица и много местни хора и гости на града си закупиха от тях, като по този начин стана възможно събирането на средства и направата на дарението на болницата.

/РН/



Източник БТА