Талантливи деца от Монтана спечелиха първи места на международния певчески конкурс „Арлекин“ в Рим

0
60


Три талантливи деца и една вокална група от Обединен детски комплекс „Ние врабчетата“ в Монтана спечелиха първи места в своите възрастови групи на Международния детски конкурс „Арлекин“, провел се на 9 март в италианската столица Рим, съобщи за БТА директорът на комплекса Миглена Георгиева.

Тези първи места дават правото на Рая Атанасова, Магдалена Александрова и Жанета Пейна да представят България на Световния шампионат по сценични изкуства, който ще се проведе в италианската столица Рим през септември тази година.

В музикалния фестивал в Рим са участвали 12 от 14-те тазгодишни участници в популярния в Италия фестивал „Златната монета“ и част от възпитаници на популярни италиански вокални педагози и студия.

Изпълненията са били оценявани от авторитетно жури от известни вокални треньори от музикалния фестивал „Сан Ремо“ и други фестивали, уточни Георгиева. Тя благодари на община Монтана и кмета Златко Живков, както и на местна компания, благодарение на които става възможно пътуването на талантливите деца от детския комплекс в Монтана до Италия със самолет и автобус.  

/РБ/



Източник БТА