С празничния концерт „Жената е муза, жената е поезия“ оркестърът на Националният военен университет “Васил Левски“ отбеляза 8-и март

0
62


С празничния концерт „Жената е муза, жената е поезия“оркестърът на НВУ “Васил Левски“ отбеляза 8-и март – Международния ден на жената, съобщиха от висшето училище.

Музикантите от Военния духов оркестър зарадваха представителите на нежния пол със свои изпълнения. Концертът е част от идеята на Военния духов оркестър за серия от тематични концерти от различни жанрове и епохи. Целта е да разширим общата култура на обучаемите, да повишим музикалните им познания и да ги направим активни и умни слушатели, посочи бригаден генерал Иван Маламов, началник на висшето училище.

“Досега сме изнесли два концерта. Първят – с музика от 50-те години на миналия век до наши дни, а вторият – на 14 февруари, с музика, посветена на любовта”, каза старшина Ивайло Цвятков, изпълняващ длъжността диригент на Военния оркестър.

Осмомартенският концерт беше допълнен с кратки поетични послания, олицетворяващи изтънчения, чувствения образ на женската душевност в изпълнение на актьора от Великотърновския театър Милен Иванов. Заедно с Военния духов оркестър на сцената излезе и Стелияна Христова като гост-изпълнител. Тя е победител в първия сезон на риалити формата “Гласът на България”.

Всяка жена, присъствала на концерта в Дома на културата в университета, е получила цвете като знак на уважение и с пожелание да бъде обичана и ценена. 

/АКМ/



Източник БТА