• За пета поредна година известна къща в Реймс спечели наградата за „най-възхищавана марка шампанско в света“, присъдена от Drinks International.

Журито за наградата „Най-възхищаваната марка шампанско в света“ не може да се насити на къщата на Louis Roederer . За пета поредна година известната къща Reims печели това престижно отличие, като по този начин допълнително утвърждава своя уникален статут, решително фокусиран върху устойчиво и ангажирано шампанско . Марката, която има 250 хектара лозя, включително 135 сертифицирани органични, се обяви за „особено почитана и щастлива“ с тази награда, „която представлява огромно признание за ангажираността и работата на екипите в лозята и в избите“.

Списание Drinks International награждава шампанските къщи всяка година според следните критерии: качество и последователност на вината и тяхното производство, последователност на стратегията и комуникацията на марката, стойност за парите, уважение и възхищение към шампанизираната къща и силата на марката в сравнение с нейната състезатели. Журито, групирано около журналиста за шампанско Giles Fallowfield, се състои от сомелиери, търговци на вино, вносители, Masters of Wine, автори и винени журналисти.

Освен върховната награда за Louis Roederer, Drinks International съставя класация на 30 къщи всяка година. Водещото трио през 2024 г. не се е променило в сравнение с миналата година, откакто намираме Круг  и Болинджър  на второ и трето място.

lefigaro.fr