Съдът в Хасково задържа под стража турски гражданин за опит за трафик на рекордно количество марихуана през “Капитан Андреево”

0
75



Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо турски гражданин, в чийто камион на път от Западна Европа за Турция на Граничния контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево” бе открито рекордното за пункта количество от 377,780 килограма марихуана, съобщиха от Съдебната палата.

Айхан Карааслан (40 г.) бе арестуван на пети март. До разкриването на пратката с дрога се стигна, след като митническа служителка отчете несъответствие между теглото на камиона по документи и реалния товар на автомобила на митническия кантар на пункта. Впоследствие в товарния отсек между празни пластмасови палети бе открито и наркотичното вещество на стойност над шест милиона лева. 

Съдът намира, че е налице реална опасност предполагаемият извършител да се укрие или да извърши престъпление, като в тази насока взе предвид, че той е чужд гражданин и липсва уседналост на територията на България. Деянието се отличава с висока степен на обществена опасност с оглед количеството наркотик и размера на наказанието, предвиден в закона за този вид престъпна дейност, се мотивира още съдът.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив. 

 

/ЛРМ/



Източник БТА