Средно училище „Никола Й. Вапцаров“ град Генерал Тошево изпрати своите абитуриенти

0
280

На цветно тържество, състояло се в двора на учебното заведение, СУ „Никола Й. Вапцаров“ град Генерал Тошево изпрати абитуриентите си от Випуск 2023.

Дванадесетокласниците със сълзи на очи се разделиха с любимото училище, класната стая и своите учители.

Специален поздрав към випускниците отправи кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Директорът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ Радка Йорданова също поздрави завършващите. Двамата им пожелаха попътен вятър и успешна реализация.

След официалната част, музикалната програма завладя всички дошли на изпращането на абитуриентите. В нея се включиха голяма част от учениците на училището. Децата от театрален клуб „Чародейка“ поздравиха присъстващите, а изпълнението на задължителната за подобни поводи песен „Един неразделен клас“ просълзи завършващите и техните родители.

По време на тържеството випускниците предадоха на първокласниците ключовете на знанието, а празникът завърши с песни и пускане на балони.

С неизменното броене до 12, събралo в себе си всички емоции на ученическите години, Випуск 2023 си взе „Довиждане“ с всичко хубаво и познато. Красиви и усмихнати, завладени от смели и безгранични мечти, младежите поеха по пътя на неизвестното и чудатото.

Разбира се, те правят това с достатъчно тъга и носталгия, защото след този последен звънец, животът на всички ще се промени! Прекрачвайки прага на любимото училище за последен път, всички ще се срещнат с истинския живот, в който няма поправими двойки. Но зрелостниците поемат по своя път с гордо вдигната глава, целеустремени и готови да се преборят с трудностите, които им предстоят.

Попътен вятър, скъпи абитуриенти!