Преподаватели от трите училища в град Генерал Тошево премериха сили в интересни и динамични щафетни игри

0
288

На 15 май в спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“ се проведе поредното събитие от програмата на Седмица на спорта 2023, град Генерал Тошево. Този път едни срещу други застанаха преподаватели от трите училища в града – ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ в  интересни, динамични и безкрайно забавни щафетни игри.

Пред препълнените трибуни на залата и под бурните и окуражителни възгласи на своите възпитаници преподавателите демонстрираха отлични отборни умения, много бърза мисъл, сръчност, бързина и не на последно място чувство за хумор. Трите отбора бяха съставени от по шест души. Щафетните игри бяха разделени на три етапа, всеки от който съдържаше по две различни изпитания за бързина, сръчност, ловкост, баланс и точност.

Преди началото на състезанието организаторите раздадоха на участниците бели, зелени и червени тениски, като отборите оформиха родния трибагреник по време на игрите. Те предизвикаха огромен интерес. Всички – и публиката и самите участници се забавляваха безкрайно много, а в края резултатът беше абсолютно равен, тъй като всеки един от отборите спечели по една игра.

В края на надпреварата всички получиха грамоти и големи купи за своето участие, които да красят витрините на съответните учебни заведения. Участващите преподаватели изразиха задоволството си от провеждането на игрите и въпреки че преди тяхното начало бяха много притеснени, то след края им изразиха желание в бъдеще отново да се включат в подобна спортна инициатива.