Ути сви 1503 сарми за петото издание на Фестивала на сармата и кюфтето в град Генерал Тошево

0
158

Шоуменът-кулинар Ути Бъчваров още веднъж доказа, че за него няма невъзможни неща, свивайки 1503 сарми за празника на град Генерал Тошево. По време на петото издание на Фестивала на сармата и кюфтето, Ути, неговият екип и десетина доброволци се справиха с поредното сериозно предизвикателство – да почерпят с вкусни сарми и чаша вино всички гости на празника на града ни. След като през миналата година той завъртя три огромни 50-килограмови кюфтета, сега само за няколко часа сви и свари в огромния си казан 1503 големи добруджански сарми.

„Когато човек дойде на празник в Генерал Тошево става свидетел на нещо уникално. Аз обикалям цялата страна по всяко време на годината и категорично мога да заявя, че именно тук е най-голямото правене на сарми в България. Хората тук са изключителни. Когато се подготвят за събор, те запретват ръкави и се хващат на работа. Приготвят зеле, кайма, правят се сарми, кюфтета, руска салата. И това се усеща във въздуха, този дух витае навсякъде“, заяви Ути Бъчваров пред всички жители и гости на града ни по време на приготвянето на сармите.

В края на кулинарното приключение, всичко приготвено беше споделено със стотиците гости на празника, изпълнили площад „Бялата лястовица“ през целия ден. Освен вкусни сарми присъстващите получиха и чаша младо червено вино.

Празничният ден беше още по-хубав, благодарение на изпълненията на чудесните музиканти от Фолклорен ансамбъл „Силистра“, на чиито танци се насладиха всички. След това на сцената излезе местната рок група “Jester’s Privilege”, която заби тежки парчета и подгря публиката за появата на рок легендите от БТР.

Кулминацията беше поставена именно от музикантите на БТР, които сътвориха истинско шоу и бяха дълго аплодирани от всички присъстващи на площад „Бялата лястовица“. Празникът завърши с ефектно светлинно шоу и красива заря.