Районна прокуратура – Добрич ръководи разследване за извършен грабеж на възрастна жена на 80 години от град Добрич

0
175

Районна прокуратура – Добрич наблюдава досъдебно производство срещу  22-годишния С. С. М., привлечен в процесуалното качество на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1 НК – грабеж.

В рамките на проведеното до момента разследване е установено, че на 04.11.2023 год., около 14:30 часа пострадалата М. А. се намирала в района на улица „Цар Калоян“ в град Добрич. Същата била забелязана от обвиняемия, който решил да отнеме дамската ѝ чанта. В изпълнение на взетото решение, С. С. М. се приближил до пострадалата М. А. и използвайки сила, изтръгнал чантата от ръцете ѝ, ведно с намиращите се в нея вещи, както и сумата от 115 лв.

На 06.11.2023 год. С. С. М. е установен от органите на Първо РУ на МВР – Добрич и е задържан за срок до 24 часа. Материалите по делото са докладвани на РП Добрич, като задържането на дееца е удължено за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Престои в днешния ден РП Добрич да внесе искане в Районен съд – Добрич за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

С. С. М. не е познат на правоохранителните органи. Същият е неосъждан.