Служители на дирекциите „Социално подпомагане“ в област Разград са отличени с награди по повод Световния ден на социалната работа

0
61



Служители на дирекциите „Социално подпомагане“ в област Разград са отличени с награди по повод Световния ден на социалната работа. Той се отбелязва всеки трети вторник от март и е професионален празник за работещите в социалната сфера, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Разград Татяна Костова. Отличията са връчени на официална церемония, организирана от Агенцията за социално подпомагане.

 Директорът на Дирекция „Социално подпомагане” – Кубрат Росица Калинова получи наградата „Социален работник на годината 2023“. Отличието се връчва за професионализма и цялостния ѝ принос към социалната работа в община Кубрат, за доказаните ѝ лидерски умения, неуморната ѝ работа в подкрепа на хората в нужда, както и за утвърждаването на професията социален работник. Росица Калинова работи в системата на социални грижи от юни 1993 г. като ръководител на новосъздадения Общински център за социални грижи, който по-късно е преименуван в Общинска служба за социално подпомагане, а от 2003 г. е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Кубрат. През целия си професионален път тя съумява да поддържа добри и коректни взаимоотношения с местната власт, което я прави успешен ръководител вече повече от 30 години. След присъединяване на Дирекция „Социално подпомагане“ – Завет в структурата на дирекцията в Кубрат през 2006 г., Калинова бързо създава необходимата организация на работа в дирекцията на територията на две общини – Кубрат и Завет. Изключително организирана и комуникативна, с чувство за отговорност и съпричастност към опита на другите, тя изисква от екипа си висок професионализъм и отдаденост към каузата на социалния работник, посочи Костова.

На церемонията са отличени и екипите от социални работници на Дирекциите „Социално подпомагане“, които са участвали активно в подкрепата на лица и семейства, пострадали от бедствия през 2023 г. Директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Разград Татяна Костова получи специална награда в знак на признателност към служителите от Дирекция „Социално подпомагане“ – Исперих за тежката работа на терен в исперихското село Лъвино, където в началото на ноември м.г., при разразилата се ураганна буря пострадаха повече от 200 домакинства. Екипът от 17 социални работници се отзова в първите часове след бедствието и заедно с полиция, пожарни служби, общинските служители и представители на другите институции участва в обхода при описване на щетите, подкрепяйки пострадалите, каза Костова.  

Тя добави, че използва възможността да поздрави всички социални работници в Дирекциите „Социално подпомагане“ в област Разград, както и социалните работници, работещи в социалните услуги, които ежедневно се грижат за благосъстоянието на деца и възрастни, изпаднали в трудна ситуация, пожелавайки им здраве, сили и надежда в доброто. „Благодаря на всички наши партньори, с които ежедневно работим, помагайки на хората – полиция, общински служители, здравни работници, рехабилитатори, учители и всички добри хора, подкрепящи ежедневната ни работа. Най-голямата награда за социалните работници винаги е признателността на нуждаещите се от подкрепа хора и семейства“, добави Татяна Костова.

 

 



Източник БТА