Росен Желязков ще участва в Деветата конференция на председатели на парламенти в рамките на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав

0
63



Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в Деветата конференция на председатели на парламенти в рамките на Стратегията на Европейския съюз (ЕС) за региона на река Дунав (EUSDR) на 18-и и 19 март във Виена, Австрия. Това съобщиха от пресцентъра на парламента. Форумът е организиран от австрийското председателство на Дунавската стратегия.

„Сигурност в региона на река Дунав“, „Образование за демокрация“ и „Дунавският регион като културно, природно и научно пространство“ са основните теми, които ще бъдат обсъдени на конференцията. Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще направи изказване по темата „Сигурност в региона на река Дунав“.

Участниците в конференцията ще бъдат приветствани от председателите на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и на Федералния съвет Маргит Гол. В рамките на форума председателят на българския парламент ще има двустранни срещи със своите колеги.

Конференцията на председателите на парламенти в рамките на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав (EUSDR) е форум за обмен на информация и опит, който дава възможност на националните парламенти да използват пълния потенциал на европейската стратегия за Дунавския регион, информираха още от пресцентъра на българския парламент.

В началото на март Росен Желязков бе на официално посещение в Република Азербайджан. Визитата на българската делегация беше по покана на председателя на Милли Меджлиса (азербайджанския парламент) проф. д-р Сахиба Гафарова.

 

/РИ/



Източник БТА