Пролетна благотворителна изложба базар организираха деца от Силистра

0
62


“С аромат на пролет” е озаглавена изложбата базар с творби на участниците в школите по изобразително изкуство при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ОДК) – Силистра.

Бяха представени повече от 50 творби, а със събраните средства ще бъдат закупени бои и материали за дейността на младите художници.

По време на откриването 15 млади художници получиха грамоти и поздравителни адреси от ръководството на Община Силистра за успешното си представяне в различни национални и международни конкурси.

В школите по изобразително изкуство, ръководени от художниците Вихрен Иванов и Елена Маркарян, се подготвят повече от 50 деца. Със средствата, събрани от изложбата, ще бъдат закупени материали и консумативи, необходими за провеждане на занятията.

В Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра са създадени 103 учебни школи с над 1100 деца и ученици. Занятията се провеждат в направления за наука и технологии, изкуства и спорт.

Центърът за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в Силистра предлага дейности в съответствие с интересите и способностите на децата и учениците в областта на изкуството, науката, техниката, производството, спорта, организира учебни групи, състезания и конкурси за свободното време на учениците, съобщават от институцията.

/ХТ/



Източник БТА