Проблеми с ВиК инфраструктурата в четири казанлъшки села бяха тема на среща между кмета на общината Галина Стоянова и специалисти

0
61



Проблеми с поддръжката на ВиК инфраструктурата в казанлъшките села Розово, Бузовград, Горно Изворово и Кънчево бяха тема на среща между кмета на общината Галина Стоянова, кметовете на населените места, инж. Радостин Миланов, управител на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Стара Загора и инж. Станислав Христов, началник в дружеството за район Казанлък. Това съобщиха от местната администрация. Повод е изпратено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) писмо, в което се посочва, че след обследване не са открити проблеми с налягането и че дружеството е възстановило напълно пътните настилки в посочените населени места след извършени там ремонти. 

Кметовете на четирите села категорично не се съгласиха със становището на МРРБ и посочиха конкретни улици, които не са възстановени след отстраняване на аварии. Инж. Миланов пое ангажимент да бъдат възстановени всички улици и съобщи, че справянето с авариите на територията на община Казанлък ще бъде извършвано от външна фирма. Той изрази надежда, че това ще става по-бързо и по-ефективно.

Инж. Христов подчерта, че наистина се изостава с графика за асфалтиране и пое ангажимент да подпомогне всеки кмет и лично да отиде на място, за да се запознае с проблемите. 

Галина Стоянова изрази мнение, че всички кметове трябва да изпратят имената улиците на населените си места, които са заявили за асфалтиране към зам. управителя на ВиК Стара Загора инж. Калудов и да синхронизират подмяната на тръбите с полагането на асфалт. Тя апелира дружеството “да върнат жеста, който Общината е направила, като е асфалтирала със собствени средства, за да може да бъде завършен водният цикъл на ВиК дружеството”, като обърнат повече внимание на Казанлък, а инж. Миланов пое ангажимент, че това ще се случи.

Стоянова се обърна към всички, като отчете ползотворната си работа с инж. Христов и отправи молба към кметовете да информират жителите на населените места за текущи проекти и да бъдат по-търпеливи.

БТА припомня, че в края на миналата година Галина Стоянова настоя пред МРРБ за спешно разрешаване на належащи проблеми с водоснабдяването, нерешени от “Водоснабдяване и канализация” (ВиК) ЕООД – Стара Загора. Сред посочените от нея проблеми бяха ниското налягане и липсата на водоподаване в селата Розово, Бузовград, Кънчево и Горно Изворово, неподдържането на каптажните и санитарните зони около тях в селата Бузовград и Горно Изворово, както и непрекъснатите аварии на остарялата водопроводна мрежа. Кметът отбелязва, че при авария се сменя само авариралата тръба, без да се отчете състоянието на тръбата по цялата улица, което налага повторно разкопаване, а резултатът е липсата на вода или некачествената такава. 



Източник БТА