Окръжният съд в Смолян наложи домашен арест на мъжа, обвинен в убийството на съселянин

0
81



Окръжният съд в Смолян наложи днес „домашен арест“ на 72-годишния Кирил Пенчев от неделинското село Кочани. Мъжът бе обвинен първоначално в причиняване на средна телесна повреда, а впоследствие и на смъртта на 78-годишния Бойко Младенов от същото село.

Делото бе образувано по протест на Районната прокуратура в Смолян, която обжалва наложената миналата седмица мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 500 лева.

Инцидентът, при който загина 78-годишен жител на село Кочани, стана на 1 март след спор за имот и прераснал в сбиване между двама възрастни мъже. Междувременно пострадалият, който бе приет в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, почина от нараняванията си.

Обвиненият в убийство Кирил Пенчев пристигна в съда от болницата – с катетър, и с два бастуна. Каза, че днес е изписан от болницата. Той отрече да е причинил смъртта на своя съселянин. Твърди, че тракторът, в който е бил Младенов, се е блъснал във водоем и при падането мъжът ударил главата си. Непряк свидетел станала съпругата на починалия. Тя чула разправията между двамата, но когато отишла при тях, видяла мъжа си на земята с окървавена глава, а Пенчев – с брадва в ръка.

„За да определи мярката за неотклонение „домашен арест“, съдът се съобрази и с тежкото здравословното състояние на обвиняемия“, коментира за БТА председателят на Окръжния съд Петър Маргаритов.

/ВД/



Източник БТА