Председателят на казанлъшкия Общински съвет Николай Златанов застава начело на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети

0
58



Председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов ще бъде начело на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС – РБ) за втори мандат, съобщиха от Асоциацията. Кандидатурата на Златанов, който четвърти мандат ръководи местния парламент в Казанлък, беше издигната и гласувана по време на Общото събрание на организацията. 

Форумът се проведе в Пловдив, където през 2004 г е учредена Националната асоциация, а на срещата присъстваха общо 130 делегати. 
На заседанието бяха избрани нови ръководни органи на НАПОС-РБ-Управителен съвет от 25 души и Контролен съвет от 7 членове. За председател на Управителният съвет бе преизбран Венцислав Спирдонов, който е и председател на Общинския съвет във Велико Търново за трети пореден мандат. Зам.-председатели са Атанас Телчаров от община Садово и Сейфи Мехмедали от община Джебел.

Изпълнителният директор на НАПОС-РБ инж.Делян Дамяновски предложи да се направят промени в Устава на Асоциацията. Според него организацията се е разраснала и занапред трябва да има трима зам.-председатели. Членският внос се увеличава от 30 на 40 лева за всеки общински съветник, посочиха още от Асоциацията.

Непосредствено след избора на новия Управителен съвет, представителите му проведоха първото си заседание.

БТА припомня, че Николай Златанов от групата съветници на политическа партия ГЕРБ беше преизбран за председател на Общинския съвет в Казанлък за четвърти мандат по време на Тържествена сесия, състояла се на 10 ноември м.г. В началото на тази година той беше избран още за представител на Общинския съвет в Казанлтк в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, както и в състава на Областния съвет за развитие на област Стара Загора.

/ВД/



Източник БТА