Председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” Пламен Тончев посети УНСС и се срещна с ректора проф. Димитър Димитров

0
92



Председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) Пламен Тончев посети Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и се срещна с ректора проф. д-р Димитър Димитров, съобщи пресцентърът на висшето училище.

На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между университета с най-висока институционална акредитация в България и ДАНС, която е част от разузнавателната общност, а председателят й е член на Съвета по сигурността при Министерския съвет и на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Предвижда се Пламен Тончев да изнесе открита лекция, както и експерти на ДАНС да бъдат включени в обучителния процес по “Национална и регионална сигурност”.

“За нас е важно да си партнираме с най-добрите специалисти в съответната област. В последните четири години сме подписали над 200 меморандума с държавни институции, банки, големи корпорации, с правителствени и неправителствени организации, с които провеждаме съвместни програми, организираме бизнес академии и разкриваме възможности за стажове на нашите студенти“, каза проф. Димитров.

/ХТ/



Източник БТА