По записи от камери е разкрит 36-годишен мъж, който чупел кошчета и обръщал контейнери в центъра на Монтана

0
64



По записи от камери за видеонаблюдение, монтирани от Община Монтана по булевард „Хаджи Димитър“ до общинския пазар, е разкрит мъж, който чупел кошчета и обръщал контейнери за смет през нощта, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Вандалските прояви са извършени от 36-годишен от квартал „Огоста“, който е криминално проявен и познат на полицията.  Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Монтана.

Кметът на Монтана Златко Живков съобщи за БТА, че в последните две години вандалските прояви в областния град са зачестили, като има счупени и изкъртени пейки, обърнати контейнери за смет, повредени съоръжения в детски и спортни площадки на открито, изкъртени струйници от чешми, обърнати химически тоалетни в паркове, счупени осветителни тела от уличното осветление и т.н. С решения на общинския съвет са увеличени санкциите при подобни вандалски прояви и те вече не са символични. Монтирани са камери за видеонаблюдение, които дават ясна картина дори и през нощта, когато най-често се случват подобни изстъпления. „Решени сме да пресечем унищожаването на общинско имущество от злосторници и при всеки подобен случай ще предаваме на полицията дигитални записи от видеокамерите за вземане на отношение“, обяви Живков. Той уточни, че до момента на няколко пъти е имало разпознати вандали, но те са получавали от съда дребни наказания и коментира, че вече няма да бъде така.

/ЛРМ/



Източник БТА