Кике Флорес: Севиля не е отбор, който трябва да се бори за оцеляването си – Футбол свят – Испания

0
59


Севиля навлезе в серия от три поредни победи. И макар че тимът изпраща един от най-неубедителните си сезони в последно време, победата срещу Майорка с 2:1, у дома, гарантира на „андалусийци“ оставането в Ла Лига и през следващата кампания. През лятото обаче се очаква да се случат много промени в клуба, като бъдещето на наставника, Кике Санчес Флорес остава неясно. След двубоя, специалистът бе доволен от важните 3 точки за неговия отбор и се изказа положително за настоящата форма на тима.

„Беше много важно да спечелим, и смятам, че футболистите заслужават добри думи. Знаехме, че Майорка е коварен опонент, който може да ни донесе сериозни неприятности, ако им позволим да играят играта си. Определено, второто полувреме бе по-добро за нас, а преди почивката сякаш притеснението бе повече, но въпреки всичко се справихме. В последните мачове нещата ни се получават и резултатите говорят сами за себе си, и е чудесно, че навлязохме в една положителна серия, която радва нашите привърженици.”

„Прекрасно осъзнавам факта, че Севиля не е отбор, който трябва да се бори за оцеляване, а целите би следвало  да са съвсем други, но това е реалността днес и ние сме длъжни да я приемем. В един момент от сезона, доста хора се притесняваха, че можем да изпаднем, но за щастие, това няма да се случи. Не мога да коментирам своето бъдеще, тъй като всичко ще стане ясно след края на кампанията, моето желание е в оставащите мачове да вземем максимален брой точки и поне да завършим успешно и да бъдем колкото се може по-нагоре в класирането“, каза Санчес Флорес.



Източник Gong.bg