Повече няма да допуснем никой да се упражнява върху ДПС и хората, които представляваме, заяви Делян Пеевски

0
61



Повече няма да допуснем никой да се упражнява върху ДПС и хората, които представляваме, заяви съпредседателят на партията и председател на парламентарната ѝ група Делян Пеевски в съобщение, разпространено от пресцентъра на формацията.

Всичко, което се случи в този 9-месечен мандат, което е правилно за България, се случи с подкрепата на ДПС. Решавали сме всички важни кризи на държавата, допълва Пеевски.

В последните 10 години на гърба на ДПС, почетния председател д-р Ахмед Доган и мен, всякакви хора направиха кариера, а после идваха при нас да чукат на вратите ни и да искат подкрепа, пише още Делян Пеевски.

“Когато ви е трудно и имате нужда от подкрепа, сте с ДПС, а когато имате нужда да се доказвате, започвате да се катерите по гърба на ДПС. Това с опитите да използвате ДПС като универсалния виновник за собствените си провали трябва да престане веднъж завинаги. Ролята на ДПС за евроатлантическия път на България е неотменима. Всичко хубаво и правилно за България ще се случва с подкрепата на ДПС и занапред”, се посочва още в изявлението на Пеевски.

По-рано днес, в кулоарите на парламента, пред журналисти Делян Пеевски заяви, че текстът на споразумението между ГЕРБ -СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), е бил написан от него и съпредседателя на ПП Кирил Петков. Съпредседателят на ДПС обясни още, че според него Христо Иванов иска избори. “Човекът, който хвърля България в избори, се казва Христо Иванов. Трябва неговите партньори да се събудят в лицето на Кирил Петков, Асен, Наско да седнат до него и да му кажат: “Седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието”, каза още Пеевски.

/ВД/



Източник БТА