ОЩЕ ЕДИН ВАЖЕН МОМЕНТ ПРЕДИ КРАЯ НА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

0
1522

 

Избори, та избори… И на това му дойде краят.

Такъв е животът!

Но преди да заработят новоизбраните, предстои да се оформят и назначат екипите.

Кой с какво е помагал за победата в изборите за общински кметове и кметове на села, както и за общински съветници и какви са му възможностите за управление, ако заслужава това, предстои да разберем.

Сега е ред на общинските кметове да сформират екипите си, с които не само ще работят през следващите 4 години, но ще трябва с тях да изпълняват предизборни обещания, а и да се готвят за успех на изборите през 2023 година. Сериозна работа ги очаква. Договорки. Поети ангажименти. А и отговорност, тъй като каквото и да стане – и добро, и лошо, ще лежи на техния гръб.  А и избирателите се промениха. Сега използват надълго и нашироко социалните мрежи, а за сигналите и за коментарите им има пълна свобода, дори пълна свободия. Свободия, която сега се нарича свобода на словото. Макар и понякога да е празна кутия, закачена зад колата на управляващите. Поне на такава свобода се наслушахме и нагледахме по време на току-що приключилите избори.

Такъв е животът!

Да погледнем по-сериозно на идващите дни и политически събития. Трябва да бъдат сформирани новите общински съвети, да се изберат новите общински комисии и председатели на общинските съвети, да се изберат и назначат новите кметски екипи. От тях много ще зависи какво ще се случва за добро и за зло през идващите 4 години.

Дано е за добро!

Малцина се надяват да е за зло.

Такъв е животът!

Поне според мен и най-близките ми е време да се загърбят политическите страсти и да се започне, някъде да се продължи, със сериозна работа за спиране на упадъка и за възраждане на Добричка област. Лесно е да се каже. Трудно е да се прави.

Такъв е животът!

Кой каквото иска да си говори за едни или други приоритети, сигурно ще бъде прав, но има един жесток проблем, който трябва да се реши с общи усилия – ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА.

Нека честитим на победителите, нека уважим смелостта, труда и намеренията на загубилите. Те го заслужават. Дошло е време за държавническо мислене и действие.

Що се отнася да изборите – едни си отиват, други се задават!…

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. ПАРАДОКСИ СЪПЪТСТВАТ БАЛОТАЖИТЕ ЗА КМЕТОВЕ НА ЧЕТИРИ ОБЩИНИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ
  2. МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019 В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: ЧЕТИРИМА СПЕЧЕЛИХА МАНДАТ НА ПЪРВИ ТУР, ДРУГИ ЧЕТИРИМА ОТИВАТ НА БАЛОТАЖ В НЕДЕЛЯ – 3 НОЕМВРИ
  3. ИЗБОРИТЕ – ЕДНА РЕАЛИСТИЧНА ИГРА “ТУКА ИМА, ТУКА НЯМА…”
  4. АЛОООО, КЪДЕ Е РАЗУЗНАВАНЕТО?…
  5. ГРАДИНАРСКО ХОРО В ОДРИНЦИ
  6. ЗАПОЧНА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА – ЕВРОИЗБОРИ’2019
  7. НАФТАЛИН
  8. НА ПЪРВИ МАЙ – ПРИВЕТ! ЩЕ ИМА ЛИ БАНКЕТ?
  9. ПОСЛЕДНА ПРОЛЕТ ЗА ЛИПИТЕ
  10. ПАРТОМАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА
  11. ФАЛШИВО… НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  12. НА РИБОЛОВ ЗА… КАРАКУДИ…
  13. БЪЛГАРИЯ В МАРТЕНИЦИ
  14. БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМА „СВЕТА ТРОИЦА“ В КАРАПЕЛИТ
  15. СТАВА ГОРЕЩО, ДЕПУТАТИТЕ СА… ГОЛИ
  16. ТРИФОН ЗАРЕЗАН – ОБЕДИНИТЕЛЯТ
  17. „ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА“ ИНФЕКТИРА ЕВРОПА
  18. ДВА ТЕЖКИ, МНОГО ТЕЖКИ ВЪПРОСИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЛАДИ
  19. ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ УВЕНЧАХА БЪЗСМЪРТИЕТО СИ НЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ…
  20. ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ…