Нямате ли чувство, че по време на избори, в момента местни, се разиграва нечестна игра в полза на “който дава парите, той поръчва музиката и на неговото ухо свирят гайдите”?
Става въпрос за огромни манипулации на статистически данни колко е реалният брой на населението – примерно в Добрич, колко са хората с постоянен адрес в Добрич, колко са хората с настоящ адрес в Добрич, колко са хората от Добрич с настоящ адрес някъде из България или в чужбина.
Боравенето с такива данни, по-скоро манипулацията им, води до броя на общинските съветници, който трябва да изберем, както и до броя на подписите, които трябва да събере един инициативен комитет, за да има право да участва в изборите поне с един кандидат за общински съветник. Тези манипулации водят и до “законното право” на граждански лица да участват в управлението на общината, примерно Добрич. Те водят и до корупция – един инициативен комитет да търси “съдействие” от дадена партия, за да включи тя в листата си човек от гражданската квота. Те водят и до корупция на по-високо ниво – създаване на партия, която да обслужва инициативни комитети срещу заплащане. Макар че сега е възможно, не казваме, че такава практика има в Добрич, да дадеш на която и да е партия 15 000 лева за кампанията й, разбира се при включване в листата на избираемо място, като в същото време си си гарантирал печалба от заплатите на общински съветник, които ще вземеш през 4-годишния си мандат. И още някои бонуси… В по-големите градове и печалбата и бонусите са по-големи.
Местните избори се превръщат в една гигантска лаборатория за манипулации.
В този смисъл надникнете в статистическите данни /официалните/ и вижте колко е населението на Добрич, колко души имат право да гласуват и, разбира се, колко подписа трябва да събере един инициативен комитет, за да му разреши Областната избирателна комисия да издигне кандидат за общински съветник. Условно казано в Добрич.
Всичко това не е упрек към ОИК. Тя прави това, което й кажат.
А кой й казва е един безкраен лабиринт, в който човек се губи през всичките тези 30 години на псевдодемократични избори, чийто реален резултат е пред очите ви!
Избирай, народе! Избирай, защото ако не избираш, то и само 100 души да се явят на тези избори, то пак ще изберат 41 общински съветници в Община Добрич, примерно!
При Тодор Живков поне знаехме, че гласувалите са 99.99%, имаше места, където гласоподавателите надхвърляха и стоте процента, но това е вече е друг въпрос. А и той все повече избледнява в архивите…
Ако някой си мисли, че е засегнат от тези редове, то той изпитва гузно чувство, защото написаното не се отнася лично за него, нито за комисията, в която работи, за да вземе някоя и друга пара и за да изкачи по партийната стълбица, която един ден ще ритне, когато господарят ще се смени.
Плъховете първи напускат потъващия кораб
Такъв е животът!
 

Димитър ДУКОВ

  1. АЛОООО, КЪДЕ Е РАЗУЗНАВАНЕТО?…
  2. ГРАДИНАРСКО ХОРО В ОДРИНЦИ
  3. ЗАПОЧНА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА – ЕВРОИЗБОРИ’2019
  4. НАФТАЛИН
  5. НА ПЪРВИ МАЙ – ПРИВЕТ! ЩЕ ИМА ЛИ БАНКЕТ?
  6. ПОСЛЕДНА ПРОЛЕТ ЗА ЛИПИТЕ
  7. ПАРТОМАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА
  8. ФАЛШИВО… НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  9. НА РИБОЛОВ ЗА… КАРАКУДИ…
  10. БЪЛГАРИЯ В МАРТЕНИЦИ
  11. БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМА „СВЕТА ТРОИЦА“ В КАРАПЕЛИТ
  12. СТАВА ГОРЕЩО, ДЕПУТАТИТЕ СА… ГОЛИ
  13. ТРИФОН ЗАРЕЗАН – ОБЕДИНИТЕЛЯТ
  14. „ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА“ ИНФЕКТИРА ЕВРОПА
  15. ДВА ТЕЖКИ, МНОГО ТЕЖКИ ВЪПРОСИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЛАДИ
  16. ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ УВЕНЧАХА БЪЗСМЪРТИЕТО СИ НЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ…
  17. ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ…
  18. СПЕТЕ, БУДИТЕЛИ, СПЕТЕ СПОКОЙНО, НЯМА КОЙ ДА ВИ БУДИ!…
  19. ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ОТ ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ ФОНДОВЕ
  20. ГОДИШНАТА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ НЕ РЕШИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ – НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОБЩИНИТЕ