ДВА ТЕЖКИ, МНОГО ТЕЖКИ ВЪПРОСИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЛАДИ

0
2991

Два тежки, много тежки въпроси на протестиращите млади хора:

– Пенсионерите толкова ли са доволни от мизерните си пенсии и скотски живот /според техните думи/, та ги няма на протестите на младите, които издигат искания за по-високи пенсии, за намаляване на цените на лекарствата, за намаляване на данъка за старите автомобили и застраховките?…
– Защо ромите ги няма на протестите, след като всекидневно ги гледаме по централните телевизии как се оплакват от безработица, ниско заплащане, финансова невъзможност да изпращат децата си на училище, геноцид на работодателите към ромите?…

Тежки въпроси задават младите. Така е било преди години. Даже още преди много, много години… Така е и сега! Така ще бъде и утре! И след много, много години… И това е неделима част от природата. Разбира се, и от природата на човечеството!

Такъв е животът!

По-страшното е, че младите все повече концентрират исканията си, въпреки натиска на органите на реда, за който те споделят откровено. Изясняват исканите си. Осмислят интересите си. А това вече не включва да воюват за хора, които физически не ги подкрепят на протестите. Грубо казано, питат се да протестират ли с искания за подобряване на живота на възрастните хора, на пенсионерите, а и на една огромна част от бедните, необразованите, безработните, но ползващи най-пълноценно от всички социални програми на правителството и Европейския съюз – циганския /за едни/, ромския /за други/ етнос.

Очевидно е, че са вкарани различия сред протестиращите. А и каква ще е тази държавна машина, която няма ефективно да използва всички ресурси на властта, за да укроти разрастването, а след това да ограничи и потуши недоволството, което някои централни телевизии си позволиха да определят като бунт.

Младите имат и други тежки въпроси. Най-тежкият въпрос към управляващите е с какви ефективни закони ще спрат задълбочаването на демографската криза – въпросът е конкретизиран за българския етнос. Те питат законодателната, изпълнителната и съдебната власт какво точно правят и ще направят не само да се спре напускането на държавата България от младите етнически българи. Те искат знаят – тези, които все още са в Родината си България, какво се прави и какво ще се прави в полза на семействата на българите, щото те да раждат, отглеждат и възпитават по две-три деца и да остават да живеят и работят тук. Тежък въпрос. Много, много тежък въпрос. Който се нуждае и от едно пояснение. Младите не се изправят срещу турския етнос, нито срещу живеещи в България други етнически малцинства, за които оценките им са – те са истински български граждани, работят честно, плащат данъци, стремят се да се образоват, защитават интересите на държавата и народа ни, както всички нас! С много от тези хора сме приятели, имаме общи семейства, не ни интересуват етнически и религиозни различия. Това са думите, мислите и действията на огромната маса млади българи.

Такъв е животът!

Всяка сутрин столичните телевизии ни радват с високия стандарт на живот в София.

Да дойдат в Добруджа, да видят опустелите и опустошени села, да видят с очите си що е то демографска криза, не – що е то демографска трагедия. Трагедия, която пълзи като пустиня към малките градчета, а вече ликвидира с нарастващи темпове и малките градчета, дори областните центрове Добрич и Силистра.

Всяка седмица в Добруджа гостуват министри, зам.-министри, висши чиновници, евродепутати и какви ли още не хранени и прехранени хора. И все дават надежди, обещания, уверения, чертаят какви ли не държавни и европейски програми… Но никой вече не им вярва. По-точно – малцина вече им вярват, от тези малцина още по-малко са тези, които виждат и черпят от гостуващите лични облаги.

Такъв е животът!

Вече съм убеден, че ако има закон, които да има тежестта, че ако 50 % от имащите право на глас не гласуват, то изборът ще е и незаконен, та убеден съм, че при такова законодателство дори и с подкупени избиратели няма да може да бъде съставен следващ парламент, който по Конституция се нарича Народно събрание.

Мислите ли, че на евроизборите през май 2019 година ще подадат реален глас над 50 % от имащите право на глас? И какъв процент от гласувалите ще бъдат хора на възраст до 30 години?

Дай, Боже!

Учеха ни по Шекспир, че „Има нещо гнило в Дания“…

А в България има ли нещо гнило?

Вие ще кажете!

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ УВЕНЧАХА БЪЗСМЪРТИЕТО СИ НЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ…
  2. ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ…
  3. СПЕТЕ, БУДИТЕЛИ, СПЕТЕ СПОКОЙНО, НЯМА КОЙ ДА ВИ БУДИ!…
  4. ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ОТ ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ ФОНДОВЕ
  5. ГОДИШНАТА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ НЕ РЕШИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ – НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОБЩИНИТЕ
  6. ЮЖНА ДОБРУДЖА Е БЪЛГАРСКА! ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!
  7. 25 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК – „НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“
  8. ТРИ В ЕДНО…
  9. БРЕ, КАКВА СТАНА ТЯ, ЧАК И ЧУМАТА ВЗЕ, ЧЕ ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ…
  10. ОТ ПОТСДАМ ДО ХЕЛЗИНКИ… С НАДЕЖДИ ЗА ЕДИН МИРЕН СВЯТ
  11. ПЪЛЕН УПАДЪК НА „ПОДКРЕПА“, ПОНЕ НА ЛИДЕРА ДИМИТЪР МАНОЛОВ
  12. БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ… ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ…
  13. …И ДОНОРЪТ УМИРА…
  14. БАЙ ГАНЮ ПРАВИ… УЧЕБНИЦИ
  15. С ДВАТА КРАКА В… КИСЕЛОТО МЛЯКО
  16. ПРИНУДИТЕЛНО ЗАСЕЛЕНИ…
  17. ГОЛЯМАТА ТРЕВОГА НА СТОЛИЧНИТЕ МЕДИИ…
  18. ОТ КАЛОЯН И СИМЕОН СТИГНАХМЕ ДО ОРГАЗЪМ, А ЗАЩО НЕ И… КЛИТОР
  19. НЕ ВИ ЛИ БОЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗЧЕЗВАМЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ БЪЛГАРИЯ?…
  20. АЛО, ТЕЛЕВИЗИОНЕРКИ, ПО-КРОТКО КУДКУДЯКАЙТЕ…