ФАЛШИВО… НАРОДНО СЪБРАНИЕ

0
3225

Докторите препоръчват сутрин да започнеш деня с позитивно настроение, за да бъде той успешен, ползотварен, здравословен…
Някой твърдят, че дори трябва да изядеш едно рохкаво варено яйце.
Не става въпрос да се захапят яйцата на някои, дори на повече народни представители. Които още се наричат депутати. А мнозина ги назовават дори дупетати. Те пък нямали топки да бъдат справедливи спрямо избирателите, които ги настанили като писани великденски яйца в парламента.
Такъв е животът!
Днес не мислех да пиша, че идва Първа пролет и е добре да загърбим неприятности, тегодби, интриги и да си кажем: “Благодаря ти, Господи, че сме живи да посрещнем Първа пролет!”
Макар и да ми идва на ум за онези думи: “Пролет пукна, ние – Не!”
Такъв е животът!
Та не ми се пишеше за Нардоното събрание, но… Но от синия екран държавни търбуси /да търбуси, идва от думата търбух/ лукаво убеждаваха българската общественост, че е справедливо новите пенсионери да получават по новите формули вместо 425 лева по… 167 лева месечно, а по пример 2 – вместо по 520.19 лв., по 426.55 лв. И това щяло да засегне едва 31 % от хората, които ще се пенсионират тази година.
Горките!
И пак – горките пенсионери!
Грабежът продължава!
Едните грабят, другите обедняват! Едните, сегашните депутати, си увеличат космическите заплати на всеки три месеца с по 100-200 лева, другите оцеляват и мрат с по 200 лв. пенсии на месец и… И пак избират т.нар. народни представители. Сега ще ги избират и с пенсии от по 165 лв. Законни. Гласувани от Народното събрание.
Ако се замислите, сегашните пенсионерки на 61 години и пенсионери на 65 години са били на по 31, съотвметно на 34 години, когато започнаха великите, грандиозните, извънземните, бленуваните промени в България. Мнозинството от тези хора бяха по митингиге на т. нар. демократи с флагман СДС и скнадираха “Кой не скача е червен!”.
Не ги виждам сега да скачат с ентусиазъм и с неземна вяра в управляващите /сега отново сини, но бяха и жълти, и червени, и виолетови, и зелени…/ да скандират: “Благодарим ви, партии, за благоденствието, в което ще живеем!…”
Благоденствие със 165 лева месечна пенсия! Господи, прибери си вересиите от Народното събрание, би казал бъща ми, вечна му памет!
Народният представител би трябвало да представя избралия го народ в Народното събрание. Не мога да си представя, че мнозинството от народа, става въпрос за българския народ, би гласувал пряко пенсионерите да взимат по 165-200 лева месечно, а депутатите да си увеличат със същите пари заплатите на всеки три месеца. А ако един такъв народ го направи, той действително би се самообрекъл на самоликвидиране.
Има нещо фалшиво в Народното събрание. То не е в надписа “Съединението прави силата!”. Може би е в народните ни представители, които сме избрали по написани от лидерите на париите, от партократите листчета, наречени още партийни листи. Дори без да знаем що за човеци са тези, които ще ни представляват и ще пишат и гласуват законите. И дали изобщо са човеци, или високо платени партийни и безчовечни, бездушни марионетки!
Такъв е животът!
Имаше някога един референдум изборите да бъдат мажоритарни. Много речи се изпоприказваха… Много … се изядоха, казват хората по домове, кръчми, на лов и риболов, на чаша вина или ракия с кисело зеле и червен пипер в мазетата… Имаше…
Имаше, ама няма!
Такъв е животът!
Иди сега, че с пенсия 167 или 200 лева възпитавай внуците си в патриотизъм, родолюбие, във вяра в бъдещето, във вяра в партии, лидери, депутати, министри, премиери и президенти… Във вяра в устойчиво и възходящо развитие на България, във вяра в Европейския съюз… Че дори и в евродепутати с над 20 000 лева месечни заплати…
И цял ден телевизионни хрантутници ни уверяват колко справедливо е новоизмисленото решение за… по-успешното ликвидиране на хората в пенсионна възраст. Със 167 или 200 лева пенсия да си плащаш данъци ли, електрически ток, вода, храна, лекарства, билета до гробищата или поликлиниката ли, та дори лептата, че си гласувал за една или друга партия?…
А може би тази новина за новите пенсии е фалшива? Защото преди това обещанията за достоен живот след пенсионеране бяха съвсем други.
Който оцелее, ще види с очите си що е то реално управление на България – днес и утре, дай, Боже!…
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

1.  НА РИБОЛОВ ЗА… КАРАКУДИ…

  1. БЪЛГАРИЯ В МАРТЕНИЦИ

  2. БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМА „СВЕТА ТРОИЦА“ В КАРАПЕЛИТ

  3. СТАВА ГОРЕЩО, ДЕПУТАТИТЕ СА… ГОЛИ

  4. ТРИФОН ЗАРЕЗАН – ОБЕДИНИТЕЛЯТ

  5. „ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА“ ИНФЕКТИРА ЕВРОПА

  6. ДВА ТЕЖКИ, МНОГО ТЕЖКИ ВЪПРОСИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЛАДИ

  7. ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ УВЕНЧАХА БЪЗСМЪРТИЕТО СИ НЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ…

  8. ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ…

  9. СПЕТЕ, БУДИТЕЛИ, СПЕТЕ СПОКОЙНО, НЯМА КОЙ ДА ВИ БУДИ!…

  10. ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ОТ ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ ФОНДОВЕ

  11. ГОДИШНАТА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ НЕ РЕШИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ – НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОБЩИНИТЕ

  12. ЮЖНА ДОБРУДЖА Е БЪЛГАРСКА! ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!

  13. 25 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК – „НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“

  14. ТРИ В ЕДНО…

  15. БРЕ, КАКВА СТАНА ТЯ, ЧАК И ЧУМАТА ВЗЕ, ЧЕ ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ…

  16. ОТ ПОТСДАМ ДО ХЕЛЗИНКИ… С НАДЕЖДИ ЗА ЕДИН МИРЕН СВЯТ

  17. ПЪЛЕН УПАДЪК НА „ПОДКРЕПА“, ПОНЕ НА ЛИДЕРА ДИМИТЪР МАНОЛОВ

  18. БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ… ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ…

  19. …И ДОНОРЪТ УМИРА…