Оправдаха 41-годишен пловдивчанин, обвинен в смъртоносен побой над жена си

0
54


Окръжният съд в Пловдив призна за невинен 41-годишният Ангел Захариев, обвинен в причиняването на смърт по непредпазливост на съпругата си Нина. Делото се гледаше при закрити врати, за да не бъдат извадени наяве факти от личния живот на двойката.

Нина Захариева издъхна в пловдивска болница на 10 февруари м.г. Съпругът ѝ Ангел беше обвинен, че я е пребил жестоко 3 дни по-рано. По време на заседанието за определяне на мярката му за неотклонение на стана ясно, че жената е била зависима от наркотици и алкохол и постоянно вдигала скандали. Лекари я предупредили, че ако не спре, не я чака добър край.

“В конкретния ден тя е падала и ставала многократно. Дори екипът на Бърза помощ казва, че са я заварили паднала на земята и без никакви белези от удари”, заяви тогава адвокатката на Ангел Захариев Росица Драгинова. Тя обаче не успя да убеди магистратите и те оставиха мъжа зад решетките. През август 2023-а той беше пуснат под гаранция в размер на 2000 лв., а при старта на делото срещу него през декември мярката му за неотклонение беше променена в подписка. В същото заседание 15-годишният син на Захариеви отказа да предяви граждански иск срещу баща си, макар адвокатката му да беше поискала от негово име 200 000 лв. кръвнина. 

Обвинението срещу Ангел Захариев беше в причиняване на смърт по непредпазливост след умишлено нанесена лека телесна повреда. Оправдателната му присъда подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.





Източник 24часа