Доброволците от „Бъди човек“ ще доставят хранителни пакети на над 400 самотни възрастни в Ямболско

0
59



Доброволците от благотворителната инициатива „Бъди човек“ тази събота и неделя отново ще обходят десетки села в Ямболско. На Лазаровден и Цветница те ще доставят хранителни пакети на над 400 самотни възрастни хора по повод великденските празници, съобщи за БТА Деница Козарева, която е част от доброволческата инициатива.

В благотворителната кампания в региона участват около 80 – 90 доброволци, обединени от това да дарят грижа и жест на внимание към самотните възрастни хора за светлите християнски празници. Поредната акцията за набиране на средства и хранителни продукти започна в началото на март

Над 5000 лева в подкрепа на благотворителната инициатива са събрани снощи по време на конкурса за красота „Лице на Ямбол 2024“, организиран от носителката на титлата „Мисис България 2022 г.“ Гергана Станчева. Тя, както и победителката в „Лице на Ямбол 2024“ Аглика Атанасова, също са сред доброволците, разказа още Деница Козарева.

Кампанията се организира за 23-ти път в Ямболска област преди големи християнски празници. До момента в нея са подкрепени над 3000 нуждаещи се. Доброволците са успели да обходят многократно всички над 100 села в региона.

/ЛРМ/



Източник БТА