Окръжният съд в Добрич постанови мярка “задържане под стража” на обвиняем за убийство в парка на града

0
98



Окръжният съд в Добрич определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за М. Д., привлечен като обвиняем по досъдебно производство, за това, че на 7 март 2024 г. в градския парк на Добрич умишлено е умъртвил мъж от същия град, съобщават от съда.

От събраните доказателства в периода от образуване на производството до предявяване на обвинението и внасяне на искането за „задържане под стража“ може да се направи обосновано предположение относно съпричастността на обвиняемия към процесното деяние, допълват от съда. 

Видът и начинът на извършване на престъпното посегателство указват по-висока обществена опасност не само на деянието, но и на дееца, респективно на съществуваща опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. В тази насока съдът посочва, че срещу обвиняемия са налице данни по делото, че е извършвал и други посегателства против собствеността и личността на граждани и е бил осъждан.

По изложените съображения, съдът намери, че по отношение на обвиняемия най – ефективна е мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок. 

По-рано днес на лобното място на жертвата десетки добричлии поднесоха цветя и запалиха свещ в знак на почит. 

/МК/



Източник БТА