НА ЖИВО: Валенсия – Реал Мадрид 2:2, отмениха дузпа за домакините – Футбол свят – Испания

0
96


Валенсия и Реал Мадрид играят при резултат 2:2 в мач от 27-ия кръг в испанската Ла Лига. Всички интересни моменти следим на Gong.bg.

Уго Дуро и Роман Яремчук наказаха груби грешки в защитата на “лос бланкос”. Винисиус обаче вкара два гола, за да изравни резултата.

Gulliver/GettyImages

Още в първите секунди домакините показаха, че ще се борят здраво. Футболистите на Рубен Бараха повалиха два пъти на тревата Винисиус, като ясно показаха как ще се действа срещу него.

Здравите влзиания продължиха и “лос бланкос” също започнаха да действат с повече агресия. Това доведе до изблъскване от Родриго, което контузи Хосе Луис Гая. Капитанът на “прилепите” все пак успя да продължи участието си.

В 12-ата минута Фран Перес достави топката в наказателното поле където Яремчук замахна, но не нацели топката.

Първият точен уар дойде след четвърт час игра. Винисиус изведе Белингам с изумителен пас с външен фалц. Звездата и голмайстор на “белия балет” задържа и центрира към Камавинга, който с глава стреля право в Мамардашвили.

В 27-ата минута Валенсия откри резултата. Винисиус загуби топката в много опасна зона и Фулкие успя да центрира на втора греда. Там Фран Перес засече лошо топката от въздуха, но тя стигна до Уго Дуро. Нападателят я насочи с глава право в ъгъла, а Лунин дори не помръдна.

Само три минути по-късно Даниел Карвахал допусна кошмарна грешка. Десният защитник върна топката назад, но по този начин изведе Роман Яремчук. Украинецът чукна топката покрай вратаря и на празна врата вкара за 2:0.

Три минути преди почивката Тони Кроос опита шут от пряк свободен удар, но не намери очертанията.

В петата минута на добавеното време Реал Мадрид върна интригата в мача. Карвахал се включи в атаката и пусна ниска топка в наказателното поле. Там Диакаби и Мамардашвили се поколебаха и вратаря посегна за топката, но тя мина зад него. Там винисиус само това чакаше и сложи крак, за да намали изоставането на своя тим.

Втората част започна с игра с ръка на Камавинга в бизост до наказателното поле на Лунин. Зад топката застана Пепелу, който пробва директен обстрел, но нямаше успех.

Десет минути след началото на втората част футболистите на Анчелоти бяха на косъм от нов гол. Ферлан Менди намери Джуд Белингам в добра позиция. Той с елегантно замахване елиминира Москера и насочи топката към вратата, но Мамардашвили успя да се намеси с крак.

Валесния изгради невероятна атака след час игра. Тя завърши с остро подаване на Перес към Диего Лопес. Появилият се като резерва футболист засече кълбото, но Лунин избухна с фамозна намеса.

Анчелоти опита да промени събитията като в игра се появиха Лука Модрич и Браим Диас. Двайсет минути преди края именно двамата комбинираха и младият халф с външен фалц завъртя топката покрай страничната греда.

Шест минути по-късно паритетът бе възстановен. Браим Диас центрира топката на главата на Винисиус, който я прати в мрежата. Останаха съмнения за засада, но след дълго преразглеждане с ВАР се оказа, че такава няма.

В заключителните минути на мача тежка контузия почерни цялото шоу на “Местая”. Чуамени се стовари на крака на Мукхтар Диакаби и пречупи крака му на две. Всички футболисти на терена се хванаха за главата, след като видяха агонизиращата болка на лицето на футболиста.

Дълбоко в добавеното време съдията отсъди дузпа за нарушение срещу Уго Дуро. Арбитърът обаче провери ситуацията на монитора и прецени, че действията на Фран Гарсия са били чисти.


LIVE Валенсия – Реал Мадрид 2:2

1:0 Уго Дуро 27′

2:0 Роман Яремчук 30′

2:1 Винисиус 45’+5′

2:2 Винисиус 76′


Състави:

Валенсия: 25. Мамардашвили, 20. Фулкие, 4. Диакаби, 3. Москера, 14. Гая, 18. Пепелу, 8. Гера. 7. Каньос, 23. Перес. 17. Яремчук, 9. Дуро

Треньор: Рубен Бараха

Реал Мадрид: 13. Лунин, 2. Карвахал, 22. Рюдигер, 18. Чуамени, 23. Менди. 8. Кроос, 15. Валверде, 12. Камавинга, 5. Белингам, 7. Винисиус, 11. Родриго

Треньор: Карло Анчелоти





Източник Gong.bg