Млади артисти търсят точките на пресичане между различните изкуства на артфестивал във Варна

0
63


Артфестивалът Emergence Art Fest събира за втора година млади артисти от страната във Варна. Изгряващите таланти са от различни сфери – художници, скулптори, фотографи, режисьори, писатели, бижутери, музиканти, и ще имат възможност да представят своите произведения пред широката публика до 24 март. Домакин на събитието е „Радио Варна“. 

Тази година темата на фестивала е „Конвергенция“ и акцентът ще бъде върху точките на пресичане между различните видове изкуство, каза за БТА единият от организаторите –  Деница Балинова. Тя допълни, че в програмата са предвидени изложби, театрална и литературна работилница, концерт. На 21 март посетителите на фестивала могат да видят късометражна кинопрожекция „Екран за нови кинематографисти“, като за този проект фестивалът си партнира със „София филм фест“.

Emergence Art Fest е добър шанс за младите хора, допълни съорганизаторът на проявата Константин Златаров. В рамките на фестивала в събота ще се проведе дискусия, посветена на изкуствения интелект и изкуството. Едно от условията за представянето на творби беше в създаването им да не е участвал ИИ, допълни Златаров. Неговата лична позиция е, че на този етап от развитието на изкуствения интелект творците би трябвало да разчитат само на собствените си талант, креативност, интелект и умения. 

/РБ/



Източник БТА