Кметът на Търговище се срещна с новите директори на четири общински училища

0
65


Кметът на Търговище Дарин Димитров и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Косьо Костов днес се срещнаха с новите директори на четири общински училища. Това са: Мария Манева, директор на I СУ „Св. Седмочисленици“; Росица Димитрова, директор на Професионалната гимназия по земеделие; Деница Костова, директор на ОУ „Христо Ботев“ в село Лиляк и Айфер Мехмедова, директор на ОУ „Отец Паисий“ в село Подгорица. Те са назначени след конкурси, проведени от Регионалното управление на образованието, съобщиха от общинския пресцентър. 

На срещата са обсъдени въпроси, касаещи материалната база и образователния процес. 

 „Работата Ви е изключително отговорна и Ви пожелавам успех. Винаги сме насреща да помагаме. Важно е и Вие да бъдете активни и да не спирате да търсите възможности за развитие на ръководените от Вас училища“, каза кметът Димитров.

Търсят се възможности учебният процес в Първо СУ да не прекъсва по време на предстоящите ремонти, обясни Димитров. „Със строителите ще бъдат обсъдени варианти за провеждане на някои от дейности по време на учебната година. Ремонтите, които ще се извършват вътре в сградата и изискват отсъствието на учениците, ще се случват по време на ваканциите. Сред вариантите е и преминаването на двусменен режим на обучение по време на ремонтите“, поясни кметът. Както БТА съобщи, в учебното заведение предстои мащабен ремонт, проектът е одобрен за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Коментирани бяха и проблемите, които директорите в Лиляк и Подгорица срещат с обхващането на всички деца, подлежащи на обучение. Поради миграционните процеси много от децата заминават при родителите си в чужбина в даден период на годината, което се отразява на качеството на образованието. 

На срещата са обсъдени и възможностите за кандидатстване от страна на училищата по различни програми за финансиране на ремонти и обновяване на училищната база.

/ХТ/



Източник БТА