Африканският хороскоп се основава на дата на раждане и геомантия. Африканската астрология и африканските знаци на хороскопа са също толкова популярни в света, колкото китайската или източната астрология.

Африканските племена са сред първите, които са потърсили съвет от звездите, което прави африканския хороскоп един от най-старите и вероятно най-точния.

Народът на догоните направи своя принос в африканската астрология. Именно те прилагат своя астрологичен метод, който и до днес се използва във всички прогнози в африканската астрология.

Техният метод обикновено се основаваше на природата: звезди в небето, време на годината, ден и час на раждане, фази – новолуние, нарастваща луна, пълнолуние, намаляваща луна. Лунните дни също са важни, а гневът на боговете играе важна роля в африканската астрология.

Баща

от 4 януари до 3 февруари

Щастлив ден: четвъртък

Успешни месеци: януари до май

Елемент: въздух

Дърво: върба

Зелен цвят

Знакът Баща се свързва със слънцето и светлината. Хората от тази зодия са стабилни и честни, които живеят в реалността. Те са много предпазливи и се ползват с голямо доверие от другите и често се обръщат към тях за съвет. Умеят да поддържат добри бизнес отношения, но в същото време често забравят приятелите си. Те са щастливи, издръжливи и късметлии. Те работят много здраво. Те вярват в своите сили и решения.

Любов: Родените под този знак искат стабилна връзка, която постепенно се задълбочава. Постоянно искат да правят нещо с партньора си – от масаж до съвместен живот, обожават и пътуванията с любимия. Хората от тази зодия най-често са основата в семейството. Помощта и подкрепата от партньори са винаги на разположение. Те имат много приятели и всички са еднакво ценни.

Работа: Нуждаят се от висок социален и професионален статус. Винаги получавайте това, което търсите. Необходими са много усилия, за да изразите и съобщите проектите си на екипа си. Важното е, че хората от този знак точно усещат своите способности и качества.

Здраве: Хората, родени под този знак, трябва да спортуват, за да облекчат стреса. Най-подходящите за тях спортове са тенис и плуване. Те също се възползват от упражнения, които включват дълбоко дишане и йога.

Майка

от 4 февруари до 5 март

Щастлив ден: сряда

Успешни месеци: февруари и юни

Елемент: въздух

Дърво: кокосова палма

Цвят: сиво и синьо

Знакът Майка е свързан с Луната, с илюзията на нощта, с изследването на подсъзнанието. Тези хора са спокойни, красиви и обикновено силни и мили. Много от тях имат добро чувство за хумор. Те са популярни сред приятелите си и също знаят как да слушат. Непознатите не винаги ги разбират и възприемат. По принцип хората от тази зодия предпочитат да слушат другите, отколкото да говорят за себе си.

Любов: В любовта често са измамени, но не винаги са честни. Те харесват различни необичайни елементи в една връзка. Те могат да организират еротични срещи и всичко, което може да направи връзката им по-интересна. За тях не е толкова важно да имат връзка с един човек; те смятат, че не си струва да губят време за един, когато има толкова много интересно наоколо.

Работа: На работа те са постоянно заети, така че понякога често трябва да мислят за нещата, които трябва да свършат. Дори в свободното си време те могат да мислят за работа, за да решат всичко по-функционално. Те могат да сменят работата си няколко пъти. Може дори внезапно да сменят посоката в кариерата си. Това са хора, които винаги дават добри съвети.

Здраве: Хората, родени в този знак, трябва да ядат здравословни и леки храни и да избягват изкушението от сладкиши. Трябва да се внимава с костите и белите дробове. Това са най-уязвимите места и най-често податливи на заболявания. Тъй като не са големи любители на спорта, трябва да излизат по-често на чист въздух.

Семейство

от 6 март до 4 април

Щастлив ден: вторник

Успешни месеци: от април до юли

Елемент: земя

Дърво: палма

Цвят: рубин

Знакът Семейство се свързва със символа на кръг с точка в средата, тоест общност и солидарност между хора, които са свързани по кръвна линия или просто означава близки приятели. Родените в този знак са топли и внимателни хора, които понякога забравят за себе си, защото са по-загрижени да помагат на другите. Те често участват в благотворителни и хуманитарни събития, които помагат на хората от тази зодия да избягат от рутината на ежедневието.

Любов: Приятелите, семейството и децата са най-важни за родените в този знак. За да бъдат щастливи, те трябва да са заобиколени от хора, които ги обичат. Партньорът трябва да приеме начина им на живот. Те знаят как да покажат чара си и да измамят някого, но често се провалят, когато се опитват да го направят. Тези хора никога не скучаят, защото винаги има нещо ново за тях, за да открият нови идеи.

Работа: Най-добре им е да работят в сферата на образованието. Винаги искат да споделят знанията си с другите. Чувствителни са и знаят как да изслушват другите. Това, което чуват от другите, те умеят да превръщат в някакъв вид изкуство. Богатството от емоции помага да развиете потенциала си за творчество.

Здраве: практикувайте йога и бойни изкуства. Имат нужда да се отпуснат и да се погрижат за себе си чрез масаж с етерични масла и да прекарват повече време в тишина.

Син

от 4 април до 5 май

Щастлив ден: събота

Успешни месеци: от април до август

Елемент: земя

Дърво: акация

Зелен цвят

Родените под знака на Сина са онези хора, на които другите винаги могат да разчитат. Те са лоялни и винаги спазват обещанията си. Организирани и енергични и изцяло отдадени на бизнеса, понякога за сметка на собственото си здраве. Много е полезно да бъдеш заобиколен от такива мъдри и миролюбиви хора и да се вслушваш в техните съвети. Те обичат и искат да бъдат в компания. Но тези хора, които са родени в този знак, трябва да се научат да казват „не“ на другите, за да не се чувстват уморени.

Любов: Хората от тази зодия търсят истинската любов. Те искат силна, страстна връзка с партньора си, която да се превърне в любовта на живота им. Но понякога именно тези изисквания могат да бъдат причината за раздялата. Често си мислят, че са придирчиви.

Те привличат партньор с чувство за преданост и въображение. Те имат либерална любов и са готови да направят всичко, от което партньорът им се нуждае. Едно от най-важните неща за тях е свързването на връзки.

Работа: Те имат проблеми в работата от време на време. Те често сменят работата си, защото не намират общ език с шефа си. Те са по-успешни, ако работят в тандем с колега по един и същи проект.

Здраве: Обичат всички видове спорт: колоездене, туризъм, планинарство, дейности на открито. Но тъй като са доста активни, не бива да изпускат от поглед съня, от който се нуждаят.

Дъщеря

от 5 май до 4 юни

Щастлив ден: неделя

Успешни месеци: май и септември

Елемент: огън

Дърво: ябълково дърво

кафяв цвят

Знакът на дъщерята е свързан със символа на звездата с пет лъча. Те са щедри и оптимистични, но често се тревожат за ненужни неща. Това не води до никъде и понякога съсипва живота им. Те трябва да видят светлата страна на нещата и да се научат да се доверяват на другите. Най-голямото им предимство е светлият им, весел дух. Тяхната радост им дава възможност да се обградят с добри приятели.

Любов: Те са много силни и страстни в любовта. Техният девиз е „Всичко или нищо“; в един момент те могат да си тръгнат и неочаквано да се върнат при партньора си. Те имат идеал за това каква трябва да бъде любовта и затова могат да унищожат много сърца, въпреки че по природа не искат да наранят никого влюбени.

Те са много придирчиви, защото винаги слушат сърцето си. Те се нуждаят от силна страст и най-важното от нови усещания.

Работа: На работа приятелите са тези, които им дават идеи и им помагат. Те са пълни с иновации и ентусиазъм, но винаги им липсва издръжливост. Най-подходящи са професиите, свързани с комуникациите и връзките с обществеността. Техният талант блести, когато работят под напрежение.

Здраве: Най-полезни за тях са колективните спортове. Особено внимание трябва да се обърне на разтягането на мускулите и кръвообращението. Рибата и морските дарове са полезни за кожата и нервната система.

Чичо

от 5 юни до 4 юли

Щастлив ден: понеделник

Успешни месеци: юни и октомври

Елемент: вода

Дърво: топола

Жълт цвят

Знакът Чичо символизира силата и мощта, които се проявяват най-добре при хората, родени през този период. Тези хора са малко упорити и затова често е много трудно да ги убедите в нещо. Винаги изглеждат авторитетни, което често може да ги направи недостъпни.

Но в същото време тези хора имат много добро чувство за хумор; те дори могат да си позволят да бъдат иронични. По правило хората от този знак стават лидери. Близките трябва да бъдат толерантни и да разберат, че тези хора не винаги мислят по начина, по който го правят.

Любов: Любовта има постоянни възходи и падения. Тъй като рядко правят компромиси, им е трудно да намерят подходящ партньор. Но когато решат да започнат връзка, това обикновено е за дълъг период от време.

Постоянно са заобиколени от хора, които им се възхищават. Най-важното е, че не можете да се опитвате да промените тези хора, по-добре е да ги приемете такива, каквито са.

Работа: Що се отнася до отговорностите, те винаги поемат отговорност за всички и затова често възникват конфликти с колеги. Те трябва да се научат да бъдат независими. Тяхната енергия трябва да бъде насочена към проблемите на личната кариера, вместо да се опитват да впечатлят другите.

Здраве: Тези хора имат огромен енергиен потенциал. Затова трябва да се занимават със спортове като бягане, което ще им помогне да изразходват излишната си енергия, колоезденето, скачането и тениса също са много полезни.

Вещица

от 5 юли до 4 август

Щастлив ден: вторник

Успешни месеци: юли и ноември

Елемент: огън

Дърво: кедър

оранжев цвят

Знакът на вещица не означава нищо страшно или опасно. Този герой всъщност се свързва с равностранен триъгълник и символизира престиж и възхищение. Хората от тази зодия обичат точните числа. Те са много далновидни и винаги разчитат на собствените си сили.

Те са щедри, но нетърпеливи. Не се спирайте на миналото. Имат много силна интуиция и дарба на предсказания. За тях е лесно да разберат какво мислят другите.

Любов: Такива хора често биват забелязвани от другите. Те винаги привличат интерес от противоположния пол и от приятели. Силни и интензивни връзки се развиват с партньорите, основани на партньорство и необичайна физическа интимност. Обикновено се влюбват от пръв поглед. Но обичат и да сменят често партньорите си.

Работа: В работата са амбициозни и имат особен усет към работата. Те носят добри ползи при работа в малки компании, проекти, които харесват.

Тъй като те винаги усещат дали даден проект ще бъде печеливш, те са по-подходящи за индивидуални дейности, които обикновено носят добри резултати.

Здраве: Въпреки че представителите на този знак са елегантни и красиви, те трябва постоянно да следят здравето си, за да поддържат форма. Най-подходящите спортове за тях са плуването и редовният туризъм.

Лъв

от 5 август до 3 септември

Щастлив ден: сряда

Успешни месеци: август и декември

Елемент: земя

Дърво: дъб

Черен цвят

Знакът Лъв се свързва с млад, енергичен лъв и щастлив човек, който обича живота. Имат положително отношение към различни ситуации и умеят бързо да прощават на тези, които са ги наранили.

Родените в този знак гледат на нещата с отворени очи и казват, че бялото е бяло, а за черното се казва, че е черно, но това не винаги се харесва на другите.

Имат шесто чувство и силно развит инстинкт. Те не искат рутина и често сменят работното си място, дома или партньора си, след като са постигнали целта си и са изпълнили определена задача.

Любов: Любовният им живот е пълен с промени. Те могат да пътуват на дълги разстояния в името на любовта, но споровете също са част от тяхната връзка.

Представителите на този знак обаче гледат обективно на отношенията си с партньора. Когато любовта ги споходи, умът и сърцето им бият премерено и разумно, без никакви завихряния.

Работа: Тези хора бързо се уморяват от работа. Често сменят работата си. Те не трябва да се доверяват на собствената си интуиция. Родените в този знак не се страхуват да поемат рискове. Най-подходящата професия е тази, която ще стимулира тяхната креативност.

Здраве: Тези хора се възползват от всяка физическа активност, дори ако това е просто спорт на плажа. Най-често правят различни упражнения. Те трябва да знаят как да извлекат максимума от всяко упражнение.

Антилопа

от 4 септември до 3 октомври

Щастлив ден: четвъртък

Успешни месеци: септември и януари

Елемент: въздух

Дърво: клен

Цвят: бледо розов

Този знак се свързва с изключителна стабилност и смесица от дисбаланс. Това е двоен знак с два отделни острова; страх и надежда, заминаване и завръщане. Антилопите са в два различни свята.

Родените в този знак са страстни, умеят да обичат, да поставят ясни изисквания и да вземат твърди решения. Каквото и да искат, го искат веднага. Те трябва да се научат да мислят по-спокойно и да се съобразяват с мнението на другите.

Любов: Предпочитат малко близки приятели, отколкото много обикновени приятели. Същото важи и за техните партньори. Те винаги искат силна и интензивна връзка.

Винаги намират партньори, които им подхождат, само с тях усещат свободата, от която се нуждаят. Техният партньор трябва да уважава мистериозната им страна. Приятелите, родителите и семейството са много важни за тези хора.

Работа: Често работят под напрежение, но са донякъде постоянно ограничени в работата си. Творческата работа или хобитата подмладяват ежедневието им. Те управляват финансовите ресурси много добре и могат да се ориентират добре на фондовия пазар.

Здраве: Хората от тази зодия постоянно страдат от силна умора, тъй като изразходват твърде много енергия. Те трябва да спят много и да закусят правилно, за да останат енергични. Имат честа смяна на настроението.

Слон

от 4 октомври до 3 ноември

Щастлив ден: петък

Успешни месеци: октомври и февруари

Елемент: вода

Дърво: лиственица

бял цвят

Ако сте родени между 4 ноември и 3 декември, вашият знак според африканската астрология е Слон. Знакът Слон символизира и демонстрира мъдростта на предците. Те са топли и внимателни хора. Те са емоционални и винаги мислят преди да действат.

Такива хора често променят мнението си. Сутрин те мислят едно нещо, но до вечерта мнението им може коренно да се промени. Настроението им се променя с времето. Разбират много добре другите хора.

Голямото им предимство е, че са лесно адаптивни. Те инстинктивно усещат как другите имат положително влияние върху тях.

Любов: Те са щастливи само когато са влюбени. Те си знаят стойността. Колкото и да са заети с различни неща, никога не забравят, че ги чакат вкъщи. Те са нежни и романтични и обичат да пътуват.

Работа: Тези хора имат креативност, въображение, интуиция, умения за рисуване, които са необходими, за да изразят красотата си. За тях е много полезно да работят с деца.

Здраве: Имат неограничена енергия, поради което често заемат първите места в спорта. Полезно е за здравето им, но трябва да се вслушват повече в собственото си тяло. Имат нужда от повече сън.

Леля

от 4 ноември до 3 декември

Щастлив ден: събота

Успешни месеци: от ноември до март

Елемент: огън

Дърво: евкалипт

Цвят: бежов

Ако сте родени между 4 ноември и 3 декември, вашият знак според африканската астрология е леля. Знакът на леля се свързва с дървена пръчка, което означава естествен авторитет.

Родените под този знак са щедри и простодушни. Винаги позитивен, с успокояваща енергия, която привлича много хора.

Щастливи и интуитивни, тези хора постоянно подобряват своето материално и духовно състояние. Те виждат доброто в другите и затова е лесно да общуват с тях. Те разбират добре кое е добро за тях и кое е лошо.

Любов: Винаги е интересно с тези хора. Те винаги искат стабилна и страстна връзка. Такива хора обикновено са много отговорни. Добрият секс, любовта и грижата са важни за тях, за да бъдат напълно щастливи.

Работа: Те не винаги знаят от каква работа се нуждаят, така че често търсят работа. Способността им да се адаптират бързо и лесно им помага да се адаптират към всяка ситуация. Само така могат да се развиват.

Здраве: Хората от тази зодия имат отлично здраве. Те често спортуват на открито.

Изобилие

от 4 декември до 3 януари

Щастлив ден: вторник

Успешни месеци: от декември до април

Елемент: вода

Дърво: туя

Цвят: златист

Този знак е свързан с водопад, който е чудесна възможност за богатство и изобилие във всеки сегмент от живота. Родените на тези дати в този знак са щастливи и лесно живеят живота си, но понякога не мислят за другите. Те са много придирчиви в избора на социален кръг. Доверяват се предимно на интуицията си.

Любов: Често не могат да решат какво им трябва от една любовна връзка. Ако си търсят партньор, то той трябва да отговаря напълно на техните критерии. Не трябва да е примитивно и ограничено. Обичат лукса и неочакваните изненади. Партньорът винаги трябва да се бори, за да спаси връзката си.

Работа: В работата винаги можете да разчитате на късмет. Те трябва да подобрят своите умения и да придобият повече опит. Не бива да смесват любовта и работата.

Здраве: Имат нужда от по-чести почивки, за да продължат работата си. Тези хора се възползват от индивидуални спортове, които им помагат да се концентрират, като голф или конна езда. Трябва да се грижат повече за себе си.

  1. Зодиите според келтския календар и тяхното значение
  2. Хороскопът на траките – един от най-древните хороскопи в света
  3. Финикийски хороскоп според деня на раждане от седмицата
  4. Древният хороскоп на атлантите, който разкрива личността ни
  5. Хороскоп на друидите