Уникалната цивилизация на келтите, които в края на първото хилядолетие пр. Н. Е. са били най-големият варварски народ на Европа, не би била възможна без друидите – в същото време свещеници и лекари, наставници и съдии. Друидите били много уважавани и имали реална власт над населението.

Според една хипотеза думата „друиди“ означава „дъбови хора“ и това е съвсем естествено: в келтската култура дърветата са получили голямо значение. Известно е например, че някои растения са били използвани за гадаене, други за лечение на болести и рани. Освен това добавяме, че азбуката, използвана от друидите (и от 220 г. насам – всички келти), наречена „Огам“ в чест на бога на мъдростта Огма, свързваше всяка буква с конкретно дърво.

ЯБЪЛКА

23 декември – 1 януари; 25 юни – 4 юли

Хората от ябълковото дърво рядко имат висок или здрав строеж, но тялото им е хармонично, походката им е лека, а начинът им на поведение е очарователен. Ябълковото дърво е чувствително и сантиментално; нейните интереси засягат главно любовта и брака; но други области на живота не я оставят безразлична. Ябълковото дърво е надарено с дарбата на радост в живота, освен това не се интересува много от мнението на другите и не е обект на предразсъдъци.

Ябълковото дърво излъчва любов и жажда за него, но рядко е щастливо в живота; твърде много в живота на такъв човек зависи от неговия партньор: той ще се окаже мъдър и търпелив – Ябълковото дърво ще бъде щастливо и доволно с всяка минута от живота, ще бъде жестоко и егоистично – това ще я обрече на страдание.

В любовните отношения Apple Tree обикновено е честен с партньор, но е склонен да измами себе си. Често дори се омъжва само защото успя да се убеди в присъствието на дълбоки и искрени чувства. Такива двойки не винаги се разпадат – ябълковото дърво често се влюбва в някой, който е наблизо, забелязвайки с времето неговото достойнство и най-добрите му качества.

Ябълковите дървета са щедри; те еднакво лесно заобикалят другите със своите чувства и материално богатство, но едва ли се интересуват от собственото си утре, убедени, че в крайна сметка някакви проблеми ще се решат. Следователно не е изненадващо, че радостта на Ябълковото дърво се заменя с униние, когато средствата й приключват и често такива хора живеят в дългове, като в същото време не се отричат ​​от някои ексцесии и продължават да харчат пари без мярка.

Ябълковото дърво е умно, но не се стреми да демонстрира това. Опознайте я по-добре – и ще се изненадате от нейния хоризонт, добре четена и ерудиция. Освен това Apple Tree има отлична памет, следователно веднъж увлечена от нещо, тя бързо става специалист в тази област. Вярно е, че в познанията на Apple липсва система – такива хора предпочитат да учат самостоятелно, не следват инструкциите на професорите и не смятат за необходимо да затвърдят знанията си с дипломи.

Религията оставя безразлично ябълковото дърво: хората от този знак са много практични и предпочитат успеха и удоволствието от днес, а не въздържанието в името на бъдещите ползи.

Ябълковото дърво търси разнообразие във всичко, скуката просто я убива. Разбирайки, че всички промени не могат да бъдат към по-добро, Apple Tree предпочита от време на време да организира шейкове за себе си, които поддържат интереса й към живота и не позволяват всеобхватният й чар да избледнее.

ЕЛА

2 януари – 11 януари; 5 юли – 14 юли

Ще познаете Фир по красотата му – студена, сякаш замръзнала, бистра и безупречна. Такива хора са много консервативни, отдадени са на традициите както в дрехите, така и в начина на живот. Ела е взискателна и капризна, изисква всичко най-добро за себе си, независимо дали това е тоалет или отношението на близките. Ето защо ще бъде трудно да се разбираме с нея и приятелството с Фир е далеч от рамото на всички.

Елховите дървета често се чувстват самотни, имат много приятели и познати, но понякога няма нито един истински близък приятел. В най-забавната компания Фир се държи настрана и се държи сдържано, не изразява мнението си, но уважава чуждото. Ела не демонстрира своята дружелюбност и не се опитва да очарова никого – за това е твърде горда. Fir показва най-добрите си качества само на тези, които заслужават да ги видят.

В любовта Фир е взискателен и безкомпромисен, така че рядко е истински щастлив. Добавете към факта, че тя е свикнала да получава това, което иска.

Хората от ела са необикновено умни, но изключително емоционални. Те знаят от първа ръка какво е истинската страст и се предават напълно на непосилното чувство, забравяйки за света около тях. Вярно е, че след като чувствата изстинат, Фир отново си припомня работата си, на която е изключително отдаден. Нагласата й позволява да се занимава с наука, но Фир рядко получава признание в света на учените; във всеки случай тя работи много, опитвайки се да постигне безупречно решение дори на най-простия проблем.

В живота Фир не търси нито лесни начини, нито прости решения. Мисленето и изчерпателният анализ на случващото се с времето стават неин навик, неразделна част от живота.

Винаги можете да разчитате на Фир: тя ще държи на думата си, независимо колко струва.

Ела никога не губи търпение, надежда и вяра в благоприятен резултат. Тя е в състояние да пожертва ежедневните удоволствия с голяма цел и може да се отрече от всичко, ако знае към какво се стреми.

БРЯСТ

12 януари – 24 януари; 15 юли – 25 юли

Благородна простота – това, може би, е това, което отличава Elm и еднакво важи както за външния му вид, така и за характера му. С голямо, красиво и хармонично развито тяло, Elm не се опитва да привлече вниманието и да демонстрира своята привлекателност; обаче той вече привлича много възхитителни погледи. Брястите са постоянни в привързаността си както към хората, така и към нещата. Често, увлечени от нещо друго в детството, те посвещават целия си живот на любимия си бизнес.

Брястите не обичат да усложняват живота си, затова обикновено си поставят постижими цели и се задоволяват с малко. Те са надарени със способността да се наслаждават на най-простите неща и не се притесняват от факта, че живеят по-зле от другите. Суматохата на живота заобикаля страната на Бряст – поддържа спокойствие, което може да изглежда някак арогантно, твърдо се придържа към принципите и навиците си и не търси извинение за недостойни постъпки. Ако Бряст е загрижен за нещо, това са морални проблеми. Той обаче вярва в добротата на човечеството и нищо не може да го разтърси в това убеждение.

Брястите са много отворени и щедри, винаги са готови да помогнат на близките, но рядко имат такава възможност. Бряст изпитва своите неуспехи доста трудно, понякога търси утеха в алкохола, подкопавайки здравето му. В допълнение, Брязите се чувстват отговорни за другите и често харчат енергия, като се грижат за тези, които изобщо не се нуждаят от нея.

С цялото си спокойствие, Брясти са способни на силни чувства. Те знаят как да обичат, почти са лишени от егоизъм и остават верни на избрания, затова са много щастливи в брака, ако чувствата им са взаимни. Брястът винаги реалистично оценява ситуацията и няма да се заблуди, всяка стъпка е обмислена, но изглежда естествено. Изглежда, че в живота на Elm всичко се развива от само себе си, това не е напълно вярно – Elm не е склонен да се подчинява на никого и нищо, включително на съдбата. Чувството за хумор и лек оптимизъм помагат на Вяз да остане спокоен и да се противопостави на несгоди, което обаче, Elm няма много.

Брястите са много независими и предпочитат сами да решават какво да постигнат и какъв начин на живот да водят. Понякога те извършват действия, които не са одобрени от закона и обществото, но почти никога не умишлено умишляват другите.

КИПАРИС

25 януари – 3 февруари; 26 юли – 4 август

Кипарисът не придава голямо значение на успеха, славата или парите. Единственото нещо, което хората от този тип ценят в живота, е щастието. Те правят всичко възможно, за да избегнат проблеми и да се наслаждават на живота възможно най-дълго.

Cypress знае как да се наслаждава; той се радва на дълги разходки, разговор с приятели, лов, занимания със спорт. Лесно да понесе отсъствието на събеседника, Кипарис обаче изобщо не е любител на самотата. Ако беше волята му – той винаги щеше да бъде в кръга на близки и несериозни приятели, наслаждавайки се на общуването и необвързващите забавления.

Кипарисът е доста емоционален, но не е склонен към сантименти и понякога груб. Независимо от това, да си в компанията му е много приятно – излъчва радост и спокойствие, които мнозина толкова липсват в живота.

Кипарисът обича да мечтае и е по-вероятно да се довери на съдбата си, отколкото да предприеме поне няколко стъпки, за да организира живота си. Често той се отдаде на дневните, вместо да работи, но по стряскащ начин Cypress се разминава с него.

Кавги и разгорещени дискусии за Cypress никак не са интересни. Невъзможно е да го представим като участник в разгорещена дискусия, без значение каква е темата. Първо, Cypress просто не обича да спори, и второ, той е доста зависим от своите мнения и е склонен да се доверява на мнението на някой друг. В благоприятна среда Cypress ще се радва да обсъди някакъв философски въпрос с вас, но аргументите му винаги ще бъдат абстрактни и позицията му неутрална.

Кипарисите не са лишени от ума, но основното в живота им са емоциите. Те се доверяват на собственото си впечатление за хората и не съдят по действия, разчитат на интуицията, а не на логиката и въпреки това почти никога не правят непоправими грешки. Може би тайната на Cypress е, че той винаги е заобиколен от приятели и грижовни хора – именно те поемат удара на суровата реалност, позволявайки на Cypress да остане мечтател и романтик, както и да ги зарадва с оптимизма си, въображението и очарованието си. В личния си живот кипарисите обикновено са щастливи, защото са напълно неизисквани към тези, които обичат. Въпреки това, почти всеки, който го познава достатъчно близо, обича Cypress, така че чувствата му рядко са несподелени.

ТОПОЛА

4 февруари – 8 февруари; 5 август – 13 август

Човек, който е покровителстван от Топола, от най-ранна възраст се отличава с привлекателност и хармонично развитие. В детството той се откроява сред връстниците си по чар, в юношеството – по невероятна грация, в младостта – по ярка красота. С годините Топол започва да се притеснява, че заедно с младостта си ще загуби чара си и това го лишава от мир. Уви, страховете не са неоснователни: измъчвайки страховете за себе си и другите, Тополата става замаяна, тъмна, губи приятели и почитатели. За да си върнат радостта от живота, такива хора се нуждаят от подкрепата на близки, мъдри съвети, но най-важното – от любов и внимание. Щом Топола разбере, че е ценена не заради външно съвършенство, той придобива щастие и хармония, а с тях и зряла, чувствена красота.

Тополата не може да бъде наречена зависима, но човек не може да не признае, че се вслушва в мнението на другите и е лесно подлежащ на влияние, което далеч не винаги е благоприятно. Ето защо е изключително важно да изберете приятели за себе си и да не допускате хора, които са недружелюбни, завистливи и ограничени в тесния кръг от хора. Самата враждебна атмосфера е смъртоносна за Тополата: тя поглъща негативни емоции и отслабва.

Много внимателно Тополата трябва да избере мястото на пребиваване: такива хора са изключително чувствителни към околната среда и усещат нейните положителни и отрицателни ефекти на подсъзнателно, почти мистично ниво. Всяко нарушение на хармонията потапя Тополата в депресия, причината за която той далеч не винаги може да установи.

Изненадващо, въпреки емоционалната си податливост, Топола може да бъде твърд, упорит и студенокръвен човек. Смелостта и гордостта, както и способността да се грижат за бъдещето и правилно да разпределят усилията, помагат на Топола блестящо да се справи с трудни проблеми.

В брака Тополата рядко е щастлива. Обикновено любовта и страстта се заменят от изолация и зла ирония: няма такъв човек на света, в който Топола да не би могъл да бъде разочарован. Той или търси непостижим идеал през целия си живот, или се примирява с недостатъците на избрания, но обвинява себе си в грешен избор.

Блестящият ум на Тополата не отслабва с годините, така че хората, които са под егидата на това дърво, понякога постигат висота на успех в напреднала възраст, когато опитът им помага да се справят с емоциите. В същото време те придобиват истинска независимост, за която подсъзнателно мечтаят цял ​​живот и стават истински щастливи.

БОР

19 февруари – 28/29 февруари; 24 август – 2

Независимо дали е красива или грозна, здрава или болна, Пайн винаги е на очи. Тя е много весела и внимателна към малките неща, които създават уют. Боровото дърво обича красивите неща и се заобикаля с тях, но с охота позволява на всеки да се възхищава на техните съкровища.

Pine се характеризира с цялостност на характера, способност за правилно поставяне на цели и упоритост, достатъчна за постигане на най-невероятната от тях. Обикновено още в детството Боровата знае какво иска от живота; тя научава това, което смята за полезно за себе си и не иска да губи време за нищо друго. Общувайки с Пайн, може да се изненадате, че притежавайки ярък, изключителен ум, тя не се интересува много и не се различава по ерудиция. Но докосвайки тема, интересна за Pine, ще бъдете изумени от дълбочината на нейните знания.

Същата селективност е характерна за Pine във всичко. Тя едва ли има много приятели, но всеки човек в обкръжението си е изключителна, жизнена личност; малко емоционални привързаности – но всички те са много дълбоки; животът не е богат на приятни събития – но всеки от тях носи истинско щастие, а не мимолетна радост.

Pine никога не се поддава на съдбата. Свикнала да разчита на себе си, тя не само не очаква подкрепа от никого, но и с готовност идва на помощ на онези, които се нуждаят от нея. Във всичките си стремежи Борът е постоянен и упорит и всички опити да го спре са обречени на неуспех. В действията Pine е чист, предпазлив и бърз, от най-трудната ситуация тя се измъква толкова бързо и естествено, че е просто невъзможно да повярваш, че ситуацията изглеждаше безнадеждна преди секунда.

Щедростта бор не се различава. Собственото благополучие за нея е по-важно от чуждото. Такъв човек няма да жертва пари или мир в името на друг, въпреки че може да бъде искрено разположен към него.

Влюбвайки се, Борът се променя до неузнаваемост. Тя се лишава от способността да разсъждава разумно, открива света на емоциите, забравя за материалното богатство заради възможността да бъде с любимия си. Уви, този период бързо приключва. По-късно Пайн припомня такива дни с усещане за фина скръб, но предпочита спокойно и организирано съществуване пред вихрушка от чувства. Интересно е, че жените, покровителствани от Пайн, са по-склонни от мъжете, родени в същия период, да бъдат щастливо женени.

ВЪРБА

1 март – 10 март; 3 септември – 12 септември

Willow очарова не с привлекателност, а с оригиналност. Отличава се с чар и мистерия, а не с естествена красота. Към това добавете безкрайната страст на върбата, нейната наглост, вълнуващи несъзнателни желания – и ще разберете защо тя винаги е заобиколена от фенове и почитатели.

Върбите са не само много емоционални, но и чувствителни към физическите усещания: обичат да излагат лицата си на слънце, да се къпят в прохладна вода, да вдишват екзотични аромати и да се наслаждават на деликатеси. Уилоу оценява чувствата и им се доверява повече от разума. Тя никога няма да пропусне шанс да се смее от сърце или да се наслади на ваканция.

Уилоу изглежда мека и беззащитна, но нейният характер е твърд и решителен. Уилоу не прекарва живота си в празни забавления, както хората, които я познават зле, мислят, но се стремят към нейната цел, тя просто я води по този път на интуицията, а не на логиката.

Върбите не обичат да командват и не считат за необходимо да се намесват в живота на другите. В същото време те са лишени от такт и понякога си позволяват забележки, от които би струвало да се въздържат.

Общуването с такъв човек и още повече поддържането на близки отношения с него е много трудно: върбите не признават компромиси и е малко вероятно да променят навиците си в името на някой друг. Имайки нужда от подкрепа и подкрепа, Ива ще ви се обади на помощ, но щом трудната ситуация остане в миналото, тя отново ще се оттегли в своя поетичен и възвишен свят, оставяйки ви да чакате новото си посещение на простосмъртните. Невъзможно е да не повярвате в слабостта и безпомощността на Ива, но при по-близко запознаване неизбежно ще забележите, че това е фина, добре балансирана игра. Уилоу сама може да се справи с всичките си проблеми, но заслужава ли си да се напряга, ако винаги има хора наблизо, които искат да помогнат?

Върбите са склонни да разкрасяват и усложняват всичките си емоции. Ако Уилоу е тъжна – тя ще плаче, ако бъде увлечена от някого – тя ще изобрази истинска страст. В допълнение, тя е добър психолог и знае как да се държи, за да получи достойна награда за блестящо изиграно представление.

Уилоу чувства почти неудържима нужда от любовно страдание. Несподелената страст, безграничната ревност, болката от раздялата – всичко това неведнъж ще срещне Ив по пътя на живота. Тя може да изглежда жертва на суровата Скала, но, повярвайте ми, дори в рая щеше да намери причина да се тревожи, да се тревожи и картината да си върже ръцете.

ЛИПА

11 март – 20 март; 13 септември – 22 септември

Хората, които Липа покровителства, са мили и приятни и те също добре знаят това. Сръчно привличат вниманието, знаят как да спечелят симпатия и правят добро впечатление. Добре запозната с психологията на други хора, Липа почти не разбира себе си.

Липа търси лесен и красив живот, безгрижие, безделие и мир, но, придобивайки всичко това, за своя собствена изненада, се чувства нещастна. С течение на времето Липа се адаптира към всякакви условия, но какво ще бъде разочарованието й, когато се окаже, че за истинска хармония със себе си тя се нуждае от уют и грижа за близки!

Липата е лаконична, лесно се смущава, често се притеснява без причина. Тя лесно жертва своите желания и наистина рядко рядко търси сериозно нещо. Изправена пред препятствие, Липа дори не се опитва да го преодолее, а се втурва по един от кръговите пътища и след това забравя къде всъщност е отишъл.

Понякога Липа носи през целия си живот чувство на копнеж и празнота. Но не бързайте да съчувствате на тази страдалка: тя дори не се опита да промени нещо! Освен това в повечето случаи чувствата на Липа, независимо колко дълбоки са, са много нестабилни. Настроението й се променя почти на всеки час, мрачът отстъпва на радост и само лек бриз напомня за бурята. Трудно е да разбереш Липа, но не може да се отрече, че е много сладка, тя е приятен разговорник и дава на другите усещане за психологически комфорт, което понякога й липсва и на самата нея.

Липа никога няма да бъде водач, призванието й е да слуша вътрешния си глас и да не дава заповеди. Да спечели симпатия е по-интересно за нея, отколкото да се подчинява, да бъдеш приятели е по-приятно, отколкото да командваш. Човек рядко може да разчита на Липа, но това не пречи на хората да търсят отново и отново комуникация с нея.

Липите са много практични и изобретателни при решаването на ежедневните проблеми. Те обичат да измислят нови неща, търсят иновативни решения на стари проблеми. Ударените пътеки не представляват малък интерес за Липа, тя винаги предпочита да търси свой собствен път.

В любовта Липа е особено щастлива, ако изпита няколко родителски чувства към избраника си. Това развива в нея чувство за отговорност и собствена стойност, отваряйки нови страни на живота. Едно нещо засенчва този съюз – Липа е ревнива и подозрителна и обикновено без никаква причина.

ЛЕШНИК

22 март – 31 март; 24 септември – 3 октомври

Хейзъл е от онези хора, които обикновено не се забелязват. Външният му вид е нисък, гласът му е тих, маниерите му не са нито приятни, нито оригинални. Ако той е в състояние да очарова някого, тогава само хора, които ще общуват с него дълго време и самите те ще забележат достойнството му. Хейзъл мълчи и рядко участва в разговори, но заключенията му обикновено са парадоксални и неочаквани. Такъв човек има собствена представа за случващото се наоколо и понякога интуитивно усеща вътрешната логика на събитията, недостъпна за другите.

В младостта си, болезнена и оттеглена, през годините Хейзъл развива в себе си способности, сходни с магически; той става манипулатор, толкова хитър, че дори и най-внимателният и недружелюбен наблюдател няма да го изложи. Сред Орешников има хора с фантастична доброта, мъдрост и снизходителност, но почти толкова често през този период се раждат злодеи, които могат да унищожат живота на някой друг по своя прищявка. Те са подвластни на най-базовите страсти, не сдържайте дори и най-глупавите капризи и с охота дават отдушник на гнева.

Като се влюби в някого, Хейзъл ще направи всичко възможно, за да донесе щастие на избраника си. Но щом чувствата му избледнеят, бившият любовник ще стане първият враг и ще трябва жестоко да плати за полученото удоволствие. Светът на Хейзъл също е нестабилен и почти всяка минута ви се отваря от нова гледна точка, обещавайки опасни приключения, радости и неприятности. Хейзъл няма нужда от никого, за да е щастлив или нещастен – той създава собствените си емоции, въпреки че понякога те излизат извън контрол.

Хейзъл обича да създава митове за себе си, често се бърка в собствените си лъжи или е твърде обичана. Той не се доверява почти на никого с мислите си, но знае как да познае непознати и често използва това. Хейзъл не си прави труда да угоди на другите, в най-добрия случай той им позволява да се адаптират към себе си, но това не е толкова просто поради постоянните промени в настроението му. Малко вероятно е да е спокойно с него и със сигурност не е скучно.

Хейзъл е достатъчно умен и се учи бързо, но основното му богатство е интуицията. Вярно, на него му липсва доброта и любов към хората, но ако Орешник успее да развие подобни качества в себе си, той придобива не само вътрешна хармония, но и слава и чест.

КАЛИНА

1 април – 10 април; 4 октомври – 13 октомври

Равномерният и хармоничен външен вид на Роуън я прави добре дошъл гост във всяка област. Такива хора са много приятни, почти винаги са в добро настроение, което с готовност споделят с другите. В допълнение към своята изключителна дружелюбност, Ryabin има и феноменален самоконтрол, без да дразни никого със своите проблеми и проблеми.

Роуън дърветата уважават себе си и другите, те се отличават с добър вкус във всичко. Те са независими и донякъде егоцентрични, но не си позволяват да обиждат другите или да печелят за сметка на по-слабите. Роуан знае кога да се предаде и кога да настоява. Тя мисли през всичките си действия и е много притеснена, когато нещо се обърка, тя се чувства виновна за всички възникващи проблеми.

За всичките си достойнства, Роуан не е толкова лесен за общуване. В нейното общество е трудно да се отпусне, да даде свободна възбуда на емоциите, да се чувства уютно и комфортно. Роуан внимателно слуша събеседника и не пропуска нито една от своите резерви; гледа те и сякаш забелязва всички недостатъци в дрехите. С една дума, представете си човек, който вижда всичките ви несъвършенства, прощава им снизходително, но не забравя за тях нито за минута. С нея непрекъснато ще се чувствате сякаш на изпит, но, повярвайте ми, Роуан най-вероятно ще ви помогне в помощ, отколкото да сложи „лош късмет“.

Роуън, разбира се, се стреми към красотата и търси съвършенство, но е малко вероятно да отчужди човек само защото той не е пример за подражание във всички отношения. Винаги можете да разчитате на нея: честността и предаността на Роуан са изключително развити от детството. Понякога такива хора са някак наивни и позволяват на другите да го използват, но самите те почти никога не съжаляват за това. Роуан е нехарактерна за жертвата, но тя харчи щедро и без следа.

Роуан е особено щедра с този, когото обича, но в замяна очаква същото. Разочарована, тя никога няма да прости. Без да предаде себе си, тя няма да толерира чуждото предателство.

Обикновено Роуан има цел в живота, но дребните ежедневни задължения пречат да се реализира. Тя е твърде заета с тревогите за утре, за да мисли за по-далечно бъдеще. Такива хора не са без въображение, но рядко му дават безплатни юзди. Постоянното изискване и стремеж към съвършенство те ограничават себе си и плашат другите, въпреки че, оставяйки се да се отпуснат поне за кратко, биха могли да постигнат много.

КЛЕН

11 април – 20 април; 14 октомври – 23 октомври

Хората, родени в периода, зависим от Клена, са весели, любопитни и активни. Те винаги са в разгара на интересни събития и неуморни в търсенето на нови приключения. Те може да не са твърде очарователни или привлекателни на външен вид, но със сигурност няма да изглеждат обикновени. Изключителен, екстравагантен, странен или дори ексцентричен – всеки от тези епитети идеално пасва на Maple.

Maple винаги е наясно с модните тенденции, новите научни разработки и открития, той предлага много интересни неща, но рядко реализира проекти, предпочита да се възхищава на постиженията на други хора.

Енергиите на Клен могат само да се завидят; той не знае какво е умора и умора. Понякога Maple изглежда твърде суетен; истината е, че той се интересува твърде много и поне за миг остави бездействащ, страхува се да не изпусне нещо много важно. Кленът не е особено смел и ако поема рискове, това е по-вероятно, защото чувството му за опасност е притъмнено.

Кленът винаги е на публично място, кръгът на неговите познати не е просто обширен – той се разширява всеки ден. Околните хора са привлечени към Maple и му се доверяват на най-тайните тайни, защото никога няма да чуят нито укор, нито дума на неодобрение от такъв човек. В допълнение, Maple може да пази тайните на други хора.

Кленът обича да бъде център на вниманието, но не се притеснява дали го одобряват или не. За такъв човек провокацията или дори откритото предизвикателство пред обществото и приетите правила е нормален начин на поведение, неразделна част от живота.

Жизненият път на Мейпъл е сложен и нееднозначен. Ясният аналитичен ум помага на Мейпъл да избегне сериозни проблеми, но съдбата също не го радва с грандиозен успех.

За щастие, хората от Клен изобщо не трябва да бъдат влюбени и влюбени, те са привлечени към обществото, но са доста способни да бъдат щастливи и сами, ако не срещнат партньор с единомислие. Освен това Мейпъл не е от онези, които ще се притесняват от факта, че животът му „не се събира“: той знае как да се задоволи с това, което има.

Отвореността и дружелюбността на Maple не му пречи да бъде доста циничен. Той вижда недостатъците на другите и знае много за техните дела, но предпочита да не го използва. Като цяло природата на Maple е много сложна и многостранна; този човек ще ви изненадва дълго, но не винаги изненадите ще са приятни.

ОРЕХ

21 април – 30 април; 24 октомври – 2ноември

Орехът не се отличава с целостта на природата. Честен, всеотдаен, безкрайно мил и гостоприемен, той ще се окаже истински егоист, когато прецени, че интересите му са засегнати. Освен това Орехът е подложен на капризи, които не си позволява да контролира и е толкова агресивен, че плаши. Орехът е непредсказуем за всички; дори хората, които са най-близо до него, не знаят какво ще хвърли в следващата секунда.

Орехът щедро дава любовта си, след това напълно игнорира другите. Той знае как да накара другите да страдат, но получава повече удоволствие, принуждавайки ги да се грижат за себе си. Орехът се нуждае от постоянно грабено внимание и съзнание за собствената си изключителност; бидейки лишен от това, той се ядосва и възстановява на близките си. Орехът е изключително ревнив и вижда опонент във всички, поради което дълго време е в войнствено жестоко настроение, така че не можете да наречете такъв човек особено приятен в общуването. За самата ядка не е лесно: тя е склонна да усложнява всичко и да обръща много внимание дори на най-малките проблеми, а в същото време обикновено няма с кого да сподели чувствата си.

Стига да имате Орех във вътрешния си кръг, винаги трябва да сте подготвени за неочакваното. В романтична връзка Орехът обикновено доминира, понякога измъчва своя партньор (както и себе си), след което го надарява с обич и внимание. Стабилен съюз с Ореха ще бъде само ако характерът на партньора му има справедлива жертва и вкус към страдание.

Орехът може да мисли стратегически, да предвижда развитието на ситуацията и да оценява фактори, които могат да изглеждат незначителни за другите. Сред такива хора има и такива, които действат бързо и решително, но има много, които дълго време мислят за своите действия.

Дори и най-скромният Орех се стреми да гарантира, че животът е изключителен. Не се страхува да поема рискове, не се опитва да изглежда по-добре, отколкото всъщност е. Орехът не признава компромиси и лесно прави врагове, но не се притеснява особено от това. Той разчита само на себе си и се държи толкова независимо, че да изглежда обидно.

ЖАСМИН

01 Май – 14 Май 03 Ноември – 11 Ноември

Жасминът е много общителен, мил и добронамерен. Той излъчва доброта и нежност, които привличат другите и с готовност споделя добро настроение с тези, които са наблизо. Само най-близките до Жасмин знаят колко е уязвим и чувствителен; за останалото такъв човек изглежда несериозен миньон на съдбата, на когото всичко е лесно.

Жасмин дълбоко крие чувствата и тревогите си. Във взаимоотношенията с хората той изглежда разсеян, но всъщност мисли чрез всяка своя дума. За Жасмин хармонията с другите е много важна и той не щади усилия да го постигне. Въпреки това със семейството Жасмин се държи много по-зле, проявява егоизъм и безразличие, което му се струва само независимост. В най-лошия случай Жасмин припомня онези, които обича само в онези случаи, когато се нуждае от подкрепа и помощ.

Жасмин знае каква е отговорността и чувството за дълг. Той се опитва да не извършва опасни действия, поддържа нисък профил в опасни ситуации, но никога не прехвърля вината си към плещите на другите.

За Жасмин стереотипите и традициите са много важни. В семейния живот той обикновено се ръководи от примера на родителите си, игнорирайки интересите на партньора. Бързото разочарование от любим човек също може да разруши брака на Жасмин.

Колкото и да е лош съпруг Жасмин, той винаги ще бъде добър родител, способен да се разбира с децата. Като цяло децата са най-голямата радост в живота на Жасмин и често хората, родени в съответния период, работят в областта на образованието, детската психология и педиатрията.

Жасминът не е особено алчен за пари, но в живота обикновено се установява добре. Такива хора работят здраво и упорито и обикновено те са възнаградени за труда си.

За да се почувства щастлива, Жасмин трябва да надделее над собствения си егоизъм и да даде свободна възбуда на интуицията. Колкото и да е странно, някъде в дълбините на душата на този отвратителен песимист дебне способността да ценят и обичат живота, както и вярата, че всичко ще бъде наред. Този, който ще му помогне да разкрие тези качества, Жасмин ще обича целия си живот.

КЕСТЕН

15 Май – 24 Май  12 Ноември – 24 Ноември

Красотата на кестена е изтънчена и изискана, но рядко й се отдава дължимо значение. Кестенът не подчертава своите достойнства, не се стреми да очарова никого и предпочита честността и откровеността пред игривата кокетство. Такива хора имат голяма енергия и жизненост, но харчат ресурсите на тялото си неразумно.

От ранна детска възраст кестенът има засилено чувство за справедливост, но често става жертва на собствените си заблуди или манипулации на другите. Ето защо, преди да се втурне да защитава нечии интереси, Кестенът трябва да се увери, че се бори за справедлива кауза. Обикновено кестенът не пренебрегва по никакъв начин собствената си цел и не се интересува от последствията. Компроматите и дипломатическите нюанси рядко представляват интерес за Кестен, той действа по-остро и агресивно, против волята да прави врагове и недоброжелатели.

Кестенът не е особено лесен за сближаване с хората и се опитва да промени средата си възможно най-малко. Ето защо рядко променя работата или партньора си в живота, като предпочита да задълбочава съществуващите взаимоотношения, вместо да търси нови. Кестенът има много емоционални преживявания и разочарования и всеки от тях се помни дълго време, оставя своя отпечатък в характера.

Кестенът винаги контролира поведението си, рядко променя мнението си, но не можете да го наречете упорит. Обикновено такива хора стриктно спазват изискванията на морала и често изглеждат като добрини в очите на обществото.

Настроението на Кестен директно зависи от това дали той се чувства комфортно, следователно материалната страна на живота е много важна за него. Като цяло кестенът често обича нещата повече от хората; не е сигурен дори в най-близките си приятели и не е склонен да се доверява на себе си.

Интересно е, че мнозина смятат кестена за нечестен. Но по-често, отколкото се заблуждава, той е шокиращ с поведението си, вдъхващ недоверие.

Кестенът има голяма нужда от любов, но самият той го изпитва само веднъж. Изискването, съчетано със страх от загуба на партньор (а Кестенът много се страхува от самотата) прави живота на семейството му напрегнат и неравномерен.

Кестенът е склонен към философски преживявания и мисли. Интелектуалният му живот е много по-богат и хармоничен от емоционален, но дори това не носи радост на Кестен.

Най-добрите качества на Кестен – смелост, реализъм, организация – са оценени само от неговите роднини. За останалото кестенът остава „нещо само по себе си“.

ЯСЕН

23 Май – 03 Юни  22 Ноември – 01 Декември

Пепел е забележителен със своето забележимо самодоволство, което не е чудно, тъй като други, противоречащи помежду си, казват за неговите достойнства. Приятен външен вид, сила, изпълнен с грация на движение и липса на вътрешно напрежение привличат вниманието на Ясен, но малцина остават феновете му за дълго. За да общувате с такъв човек, първо трябва да се съгласите с неговата настойчивост и егоцентричност. Според Ясен той единствен заслужава внимание и грижи, само всеки трябва да му се подчинява, само да се вслушва в думите му. Самият Аш, разбира се, ще остане горд и независим и ще обслужва само собствените си желания.

Аш отлично разбира какво иска от живота и не се спира пред нищо, ако е решил да го получи. От друга страна, никой няма да принуждава Ашен да прави това, което смята за нежелателно за себе си. Пътят на Аш към успеха е прав и кратък, но нито един по-малко мощен човек не би могъл да го преодолее.

Пепелта е голям егоист, но никак не е алчен. Той може да сподели всичко, което има, но не се колебае да отнеме последното от другите. Капризите на Ашен и желанието му да командва го правят не много приятен партньор в брака, обаче, колкото и да е странно, в този семеен живот хората от този тип обикновено са щастливи. Част от въпроса е в късмета, характерен за Ашен, отчасти във факта, че той не бърза да избере партньор за живот, като скрупулно претегля всички плюсове и минуси. Те не се страхуват да се женят за удобство и дори в такива случаи почти никога не участват в интриги отстрани, като предпочитат да запазят това, което имат.

Като цяло във всичко, свързано с брачния и семеен живот, Аш почти никога не прави необратими грешки. Освен това в любовта той обикновено се показва от най-добрата страна, пленява партньора с добродетели и запазва недостатъците в себе си.

Безспорните предимства на Ash са неговата оригиналност и развито въображение. Те отварят нови хоризонти за такъв човек, когото той никога не е искал да види.

ГАБЪР

04 Юни – 13 Юни  02 Декември – 11 Декември

Хората, родени през периода на габър, са добре изглеждащи, но не особено изразителни. В младостта те са много красиви, но през годините външният им вид сякаш се разтапя, а Грабът се слива с външния свят. Междувременно габърът е надарен с естетически вкус и отделя почти повече внимание на формата, отколкото на съдържанието. Грабът има голяма нужда от признание на достойнствата му, независимо дали става въпрос само за обществена благодарност или световна слава. Грабът започва да мечтае за награди на възраст, когато едва ли разбира какво е, но в същото време не прави нищо, за да ги получи.

Грабът точно изпълнява заповедите, той е чист и спазващ закона, но постъпките на лидер са напълно лишени. Инициативата за грабване е много рядка, почти никога не предприема рискови действия. Грабът действа доста бавно, винаги се страхува да не направи грешка, но, ако това се случи, никога не се опитва да избегне наказание.

Граб третира всичко ново и непознато с предразсъдъци. Дори собственото му заключение, което изглеждаше прекалено смело, можеше да изплаши Граб и да го накара да се скрие от очите си, така че никой не би прочел случайно мислите му. Не се опитвайте да плените Граб със съвременни разработки или да ви изненадвате с постиженията на науката: такъв човек предпочита неща и технологии, които са тествани от времето, дори и да е успял да остане безнадеждно остарял.

Габърът приема много сериозно емоционалната сфера на живота. Той няма лесна афера – само истински романи, ярки и запомнящи се. Граб има късмет в избора на партньори: той почти никога не се разочарова в тях, семейството му няма и не може да има никакви интриги или скандали. Но, колкото и Граб да е влюбен и влюбен, той никога няма да пожертва задължението си заради емоционалната обич.

Грабът живее така, сякаш няма цел; неговият път е движение в кръг, което Граб не може да се разпадне. Може би това е за най-доброто. Грабът изобщо не е направен за битки и конфронтации; сферата му е уют, комфорт и доверие в съдбата.

СМОКИНЯ

14 Юни – 23 Юни  12 Декември – 20 Декември

В периода, предмет на Фиг., Се раждат хора с изключителен външен вид и съответните черти на характера. Навсякъде, където и да са, те се открояват от тълпата и навсякъде се чувстват като непознати. Смокините не обичат трудности и проблеми, но не могат да се отърват от тях. Сърцето на смокиня винаги е пълно с мъка и в очите му дебне тъга.

Смокините постоянно се нуждаят от утеха; страда тежко, ако никой не му обърне внимание и сериозни болки по тялото следват мъките на душата. За да бъдат щастливи, смокините се нуждаят от топлина, както климатична, така и човешка.

Такива хора са тясно свързани със семейството си, трябва да общуват с роднини и приятели. Смокините трябва да почувстват подкрепа и да знаят, че другите няма да се отвърнат от него в трудна ситуация, въпреки че самият той е в състояние да забрави за приятел в нужда.

На фиг. Желанието за стабилност и ред е съчетано с променливост, но поне той знае как да запази думата си. В сърцето си Фиг е катастрофално мързелив, но той се принуждава да работи упорито и упорито.

През целия си живот Фигвите се борят повече със собствените си слабости, отколкото с изпитанията, които съдбата му изпраща. Смокините наистина гледа на нещата, той е много делови и енергичен. Обикновено щедро благодари за предоставените услуги и не забравя добри дела.

Семейният живот на смокини върви добре, но не можете да го наречете светъл. Спокойна обич Смокините предпочитат страстите, обичта и грижата – пред смелите еротични фантазии. Външната сдържаност на Фиг не означава, че той не изпитва силни чувства, напротив, Фиг е много емоционален и уязвим. Всеки, който реши да свърже живота си с него, ще трябва да работи усилено, за да се научи как да заобиколи всички “клопки” на смокините.

Смокините имат развити организаторски умения, които той понякога използва, за да манипулира другите. Рядко се стига до откровена тирания, тъй като смокините почти никога не са сигурни в вярността и справедливостта на собствените си преценки, достатъчно, за да ги налагат на другите.

ДЪБ

21 Март – Дъб – пролетно равноденствие

Дъбът притежава мощна жизненост, енергия и красота, но няма капка мекота. Такъв човек е по-често уважаван, отколкото обичан. Хората от Дъб се държат много смело, но това се обяснява повече с гордостта им, отколкото от естественото им безстрашие. Те не прощават на никого слабост и объркване и на първо място – на себе си. Дъб внимателно следи здравето му, за да не бъде тежест за никого и почти никога не моли за помощ, дори и в безнадеждна ситуация.

Дъбът се характеризира със строг самоконтрол и почти непреклонна воля. Той е упорит в постигането на целите си и понякога просто упорит, особено що се отнася до истините, които е научил от детството.

Дъбът е напълно лишен от гъвкавост и това му носи много проблеми. Той няма да търси компромис, да проявява такт или да е хитър за всичко на света, предпочитайки силовите методи пред дипломатическите игри.

Обикновено хората, родени в Деня на дъба, са много независими, спазват само онези правила, които са разработили за себе си, така че действията им често надхвърлят общоприетите норми. Независимо от това, Дъб знае как да уважава мнението на другите и в отношенията с близки се държи съвсем коректно. Интересното е, че постоянният и стабилен в бизнес живота Дъб става променлив, когато става въпрос за емоции. Като правило, преди брака, той изпитва много любов и като има семейство, понякога си позволява лекомислена афера. Дъбът е доста консервативен и не лекува петна много добре; той рядко променя живота си коренно, но си позволява малките слабости, които я озаряват.

От време на време Оук се занимава с безинтересни и безполезни дела, но винаги помни собствените си ползи и обръща много внимание на собствените си дела. Странните проблеми на хората от Дуб никак не са интересни, изключение правят само близки роднини, които Дъб често подкрепя финансово.

Дъбът не е склонен към абстрактни забавления, той се интересува повече от конкретни идеи и още повече – от бизнеса. Дъбът не чака подаръци от съдбата и продължава непрекъснато да върви по своя път, без значение колко трудно струва.

БРЕЗА

24 Юни – Бреза – лятно противостояние

Хората от тази зодия имат гъвкав характер и приятни маниери, много са мили и се опитват да не обиждат никого. Винаги деликатни и спокойни, не изискват нищо и не съжаляват за нищо. В своите страсти и настроения Бърч е доста постоянна, не изисква внимание от другите, но неизменно го привлича.

Колкото и да е сладка Бреза, никой няма да може да злоупотреби с нейната гъвкавост. Такъв човек не се интересува твърде много от спазването на приетите правила, но ясно знае границите, отвъд които не си струва да върви. Действието на бреза може да е шокиращо, но никога няма да бъде проява на лош вкус. Единственото нещо, което моментално изважда Бреза от равновесие, е вулгарността. Всяка негова проява Бреза възприема болезнено.

Брезата е готина по отношение на материалните блага: тя не се интересува от лукс и показен шик. Освен това такъв човек може дори да се почувства удобно в най-простите условия. Важна роля в живота на бреза играе нейната работа; в спокойна среда, Бреза работи спокойно и продуктивно, ако бърза, тя е нервна и изгубена. Интересното е, че при първото впечатление хората от Бреза изглеждат мързеливи, но не им се налага да се бият със себе си, за да се заемат със следващия бизнес.

Брезата е сантиментална и не се страхува от силни чувства. В любовта обикновено е щастлива, но ето един партньор Бърч спокойният и премерен живот може да изглежда малко скучен. Една бреза се омъжва бързо, няма нужда да тества чувствата си или дълго да обмисля решението и изборът обикновено е успешен.

Въображението и творческият талант на Бреза не знае граници. Тя решава дори обикновени проблеми по оригинален и необичаен начин и прави скучната работа завладяваща. Брезата притежава чертите, необходими за успеха: талантът й се допълва от логичен ум, способността да реализира плана и да работи ефективно. Много брезови дървета, реализирайки потенциала си в изкуството, успяват да съчетаят плодотворен творчески живот с щастлив семеен живот.

Брезовите дървета обикновено имат малко приятели и социалният им кръг е доста тесен. Бреза избира приятели само въз основа на техните лични качества, няма да срещнете „необходимите“ хора в нейната среда.

Трудно е да завиждаме на живота на Бърч, но способността й да се чувства щастлива е възхитителна. Брезата не изисква нещо невероятно от живота; дайте й малко – въображението й ще се погрижи за останалото.

МАСЛИНА

23 Септември – Маслина – есенно равноденствие

Маслиновите хора се отличават с миниатюрното си изграждане и външен вид, който може да изглежда едновременно красив и грозен. Те се опитват да прекарват много време на слънце, а в студения сезон обикновено се чувстват депресирани и болни.

Други оценяват Маслина за нейното спокойствие, равномерно разположение, лишено от прояви на агресивност и гняв, уважение към чувствата на другите и способността да се съобразява с чужда гледна точка. Маслината може да изглежда безразлична, но в действителност не се намесва в делата на други хора от деликатността и не предлага помощта си, от страх да не постави приятели в неловко положение. От друга страна, Маслин отговаря на желание и готовност на всяка молба.

Чудно ли е, че Маслин е обичана и ценена, а около нея винаги има много хора? Тя не прави нищо нарочно, за да спечели симпатия, но всяко нейно действие е достойно за одобрение и похвала. В същото време Олив е достатъчно умен, за да не остави другите да се експлоатират. Отчасти това е причината Маслина да „държи дистанцията“ в комуникацията с хората, оставяйки само тези, които заслужават нейното доверие, близо до нея. Олив има силно развито чувство за справедливост и в същото време е в състояние да разбере позицията на всеки човек и да оцени по подходящ начин мотивите на другите.

Дори и в най-трудните ситуации Олив не се поддава на тъга и бездействие: с усмивка на устните и спокойна увереност в способностите си, тя прави всичко възможно, за да върне живота в нормално състояние. Малко вероятно е да я видите отчаяна или объркана.

С обичайното спокойствие и сдържаност Олив е много страстен в любовта. Понякога страстта й към партньор се превръща в истинска зависимост, но дори и в този случай Маслина се опитва да не ограничава свободата си и да не проявява ревност.

Олив има аналитично мислене, тя изпитва истинско удоволствие от дълбоки мисли. Освен това такива хора са склонни към самообразование и изучаване на света. Те рядко достигат височините, но често достигат до тях.

Маслината е щедра; тя споделя с обкръжението си своите постижения, материално богатство, но най-важното – постоянното й добро настроение и доброта.

БУК

21-22 Декември – Бук – зимно равноденствие

Букът дава здраве на хората, позволявайки им да доживеят до старост, като същевременно запазва всички качества, които са притежавали в младостта си. Изминалите години не лишават Бук от неговата красота, подвижност и гъвкавост.

Букът може да успее във всеки бизнес, но се нуждае от благоприятни условия. Креативността и способността за компромиси помагат на Бук да излезе от най-трудната ситуация; той има маса разнообразни планове и такъв човек изпълнява всички тях бързо и успешно.

Букът не пропуска възможност да привлече познати и приятели на своя страна. Никой от тях няма голямо влияние върху Бук: такъв човек винаги действа по свой начин; той управлява живота си и е отговорен за всичко, което се случва. Букът е пестелив и благоразумен, харчи пари разумно и благоразумно и само понякога става неочаквано и безкрайно щедър, за което по-късно много съжалява.

Букът никога не разчита на щастлив шанс, той претегля всички плюсове и минуси, преди да реши да предприеме каквато и да е стъпка. Липсва му въображение, но въображаемите проблеми не усложняват живота му. Бук се грижи за своите близки и деца, знае как да организира живота и оценява добрата ваканция.

Букът не е особено романтичен. Той е от онези, които, като се влюбят, търсят брак и семеен живот и понякога могат да изплашат партньор с такъв натиск. Причината не е, защото Бук не може да чака; той просто знае какво точно иска и предпочита да не се задържа на „междинните“ етапи като ухажване и съблазняване.

По природа буковете са материалисти, те са склонни да забогатяват и дават на богатството по-голямо значение от щастието. Те могат да бъдат кредитирани с факта, че постигат всичко със собствен труд и не очакват, че желаната държава ще им падне върху главите от благодатта на Провидението.