SONY DSC

 

Всички животни на снимките са от Добрич, спасени са от улицата, лекувани са с парите, дарени от добри хора и са настанени или предстоят да бъдат настанени в домове, където ги обичат.

ОВЕН

Алфа животните

Куче: Обикновено са алфа кучетата в групата. Импулсивни и готови да скочат в битка или игра, без да се замислят. Бързи са като светкавица и също толкова изненадващи. Склонни са към наранявания, защото са неразумно смели. Трябва да им се осигурява всекидневна дълга разходка.

Котка: Свирепи ловци, имат нужда през цялото време да преследват плячката. Не чакайте от тях да хващат мишки – това е досадно за котката Овен. Тя се хвърля в преследване на мухи, сенки, опашката си. Най-много обича да играе с нещо, което помръдва под завивката.

ТЕЛЕЦ

Мързеливи и глезени

Куче: Мързеливи и разглезени, те разчитат на природната си красота, за да получат всичко, което искат и да се отърват с ласкаво сгълчаване и за най-големите бели. Типично е да изровят кладенец в розовата ви леха или да разпокъсат вестниците из цялата къща. Харесва им да гризкат камъчета – наблюдавайте ги, защото може да си изпочупят зъбите.

Котка: Обичат си играчките и не си ги дават. Мразят промените. Ако преместите сандъчето с пясъка, не се учудвайте, че котката ви пишка все в същия стар ъгъл – това е в знак на протест. Капризни са към храната и към начина, по който им се поднася.

БЛИЗНАЦИ

Пакостливи създания

Куче: Скокливи и пъргави, те буквално не се спират. Непрекъснато искат да им се обръща внимание, но ако ги вдигнеш в скута си (за по-дребните породи), скоро ще им омръзне и ще започнат нервно да се дърпат.

Котка: Когато искат внимание, няма как да ги отклоните. Ще се наместят на клавиатурата ви, ако работите нещо, ще седнат върху книгата, която четете. Ако спите, ще ви събудят с мъркане и тъпкане с лапички по гърдите ви. Пакостливи са. Ще свършат много повече бели за минута, отколкото котката Телец за цял ден.

РАК

Не се отделят от стопанина

Куче: Няма как да го измъкне човек от кухнята. Кучето Рак обича да “помага” и да си пъха носа където не му е работата. Като лепка е и не се отделя от “майка си”. Дори когато е навън, предпочита да държи стопаните си под око, вместо да тича насам-натам. Може да откаже да яде, ако е разтревожено.

Котка: Тя винаги иска да е с вас. Преследва ви дори ако сте до тоалетната – в този случай чака пред вратата. Силно страда, когато ви няма и нищо чудно да ви отмъсти по някакъв начин. При дълго отсъствие оставяйте своя дреха, върху която да лежи.

ЛЪВ

Суетни и благодарни

Куче: Кучето Лъв е равноправно със стопанина си. Хвалете го, галете го, обожавайте го, защото само така ще имате щастливо и спокойно куче. Те са лоялни и добри пазачи. Много са бдителни и винаги са нащрек. Обичат да печелят състезания и конкурси.

Котка: Изключително самодоволни същества. Обожават да се суетите около тях – да ги вчесвате, галите, да им говорите. Понеже смятат, че са напълно неотразими, те очакват и оценяват вниманието ви. Способни са вярно да обичат стопанина си, независимо какво се говори за любовта на котките.

ДЕВА

Родени спасители

Куче: Те са родени спасители. Ако имате друго, по-малко животинче, не се учудвайте, че кучето Дева се е превърнало в негова бавачка. Обичат семейството си, но трудно допускат външни елементи в него. Всяка нова поява на гадже или приятел на стопаните е драма. Може да започне да му залага капани (например да донесе кокал до крака на пришълеца само за да има право да го захапе).

Котка: Крайно независими, те дълбоко се възмущават на вашите опити да ги дресирате. С външни хора се държат по съвсем друг начин – гальовни, нежни, направо не може да ги познае човек.

SONY DSC

ВЕЗНИ

Непременно по две вкъщи

Куче: Най-добре е да ги вземате по двойки – примерно две братчета или сестричета. Те са много социални животни и имат нужда от компания през цялото време. Палави и игриви са. Обичат да се грижите за красотата им и не се сърдят, ако ги водите на фризьор.

Котка: Ако смятате да отсъствате през деня, задължително котката трябва да си има другарче. И те като кучетата имат нужда от 24-часово внимание. Очаквайте мъст, ако ги пренебрегнете – дали ще счупи най-случайно любимата ви ваза, или пък ще се изпишка върху току-що изгладената ви рокля, е въпрос на настроение.

СКОРПИОН

Вие сте негова собственост

Куче: Вие сте негова собственост и ще ви брани до смърт. От всички. Кучето Скорпион е тайнствено създание. Промъква се и се появява откъдето не го очаквате. Има цяло гробище от откраднати вещи, завряно някъде под леглото или заровено в градината. Не забравя нито едно наказание, въпросът е доколко има смисъл да го наказвате.

Котка: И с котките трябва да знаете кой е шефът. Ако не сте наясно, ще ви го покажат – като маркират дрехите ви с урина. Понякога с дни не можете да я откриете из къщата – това също е наказание. Не се опитвайте да ги възпитавате – няма да стане.

СТРЕЛЕЦ

Дайте му да търчи

Куче: Дайте му гора на това куче! Да търчи, да души, да следи разни животинки. Кучето Стрелец е дивак, изпълнен с енергия, затова винаги му осигурявайте достатъчно движение. Ако има беля за правене – разчитайте на него.

Котка: Диво сърце е котката Стрелец. Обича да бяга от вкъщи и често седи на прозореца и наблюдава с интерес. Когато види прелитаща птичка, долната ѝ челюст затреперва. Дори в съня си потрепва с лапи, все едно ловува. Небрежна е и често се наранява. За тази писана се отнася изразът: “Любопитството уби котката”.

SONY DSC

КОЗИРОГ

Намърдва се в кревата ви

Куче: Ето какво се върти в главата му: “Ако седна, когато ми кажат “Седни!”, ще получа бисквитка. Не бива да ям обувки, понеже тогава ще ме накажат. А какво ще стане, ако наръфам обувките и ги замъкна в леглото на котката?”

Котка: Спасихте го от улицата само докато мине зимата. А ето че горкото малко котенце порасна. Вече е прекрасен котарак, който спи охолно в леглото ви, докато вие висите на ръба, за да не го премачкате. Но той ви се отблагодарява, като редовно ви носи убитата от него мишка – да се възхитите от неговата ловкост и храброст.

ВОДОЛЕЙ

Държат се помиярски

Куче: Ако ви е нужно весело, закачливо другарче – това е вашето куче. Но не се разочаровайте че се държи малко помиярски. Когато ви дойдат гости, то ще забрави за вас и ще се върти неспирно около приятелите ви и техните кучета. Кучето Водолей може да говори – е, чрез мимики, скимтене, лай, но все пак ясно си казва какво му е на душата.

Котка: Дори и на стари години тя пак ще търчи като обезумяла напред-назад и ще се люлее по пердетата. Знае как да си повдигне капака на тенджерата, да си отвори вратата и какво ли още не. Прекалено умни са, толкова прекалено, че от много акъл може да пострадат.

РИБИ

Телепати са

Куче: Ако имате куче Риба, не ви трябва друг приятел. То е телепат и знае какво си мислите. Ще бъде всичко, което искате – палаво или спокойно, агресивно или кротко. Обожава ви, не може да живее без вас. Случва се такова животно дори да започне да крее и да издъхне, ако много дълго отсъствате.

Котка: Дълго време ще ѝ отнеме да ви се довери. Ако сте разстроен, ще скочи в скута ви да ви утеши, ако ви боли стомах, ще легне отгоре, за да ви излекува. Не ѝ крещете, защото котките Риби са много чувствителни. Когато излизате, оставяйте ваша вещ, с която да се утешава.

SONY DSC
SONY DSC
  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST