Пет станаха жертвите на катастрофата на главния път Пазарджик-Пловдив, съобщи Нова ТВ.

Трагедията се разигра около 16:00 часа днес. Два автомобила са се ударили челно. След удара  единият автомобил е напуснал пътното платно, качил се е на мантинелата и се е ударил в дърво. На място загиват водачите и на двата автомобила – мъж на 44 от Пловдив и мъж на 64 г. от първомайското село Драгойново. Други две жертви са мъж на 71 г. и жена на 52 г.

Трима души са откарани в болница в Пазарджик в много тежко състояние. В болницата е починала и жена на 66 г. Тя е постъпила в здравното заведение с множество тежки травми.

С опасност за живота остават жена на 29 години, както и мъж на 48. Лекарите съобщават, че те са с политравми.

Окръжният прокурор на Пазарджик – Албена Кузманова, съобщи, че най-вероятната причина за катастрофата е неправилно изпреварване. Първоначалният оглед сочи, че няма спирачен път на нито едната кола.

Движението в участъка беше възстановено малко след 20:00 часа.

„Текат процесуално следствени действия. Ще бъде изясняван механизмът на произшествието, начинът, по който се е осъществило. Това е едно изключително натоварено трасе, с почти ежедневен контрол на скоростта, въпреки това нарушенията са налице”, заяви ком. Иван Дончев, охранителна полиция, ОДМВР-Пазарджик. https://trud.bg/