Д-р Станимир Андонов е новият временен управител на ДКЦ-1 в Стара Загора

0
55



С 41 гласа „за“, нито един „против“ и трима „въздържал се“ общинските съветници в Общинския съвет – Стара Загора избраха д-р Станимир Андонов за временен управител на общинското дружество „Диагностично-консултативен център-1“ (ДКЦ-1) ООД. Това стана на днешното извънредно заседание на съвета.

Андонов ще заеме поста от 15 март до провеждане на нов конкурс.

Общинските съветници одобриха и промени на свое решение от 26 октомври м.г., с което за временно изпълняващ длъжността управител на ДКЦ-1 беше преизбран д-р Георги Лисичков, считано от 15 ноември 2023 г., за срок от шест месеца. Днес общинските съветници промениха този срок на четири месеца и това даде възможност той да бъде на работа до 14 март.

На 13 февруари т.г. общинските съветници одобриха, след провеждане на конкурс, за нов управител да бъде назначен д-р Станимир Андонов, но след това бившият ръководител на здравното заведение д-р Лисичков е подал жалби по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред Административния съд в Стара Загора, по които са образувани няколко дела. Поради това е спряна и одобрената процедура за назначаване на новоизбрания ръководител.

„Управлението на дружеството е нестабилно, нараства напрежението сред персонала на дружеството, което налага предприемане на мерки за осигуряване нормална работна среда на работещите в предприятието“, обосноваха решението си общинските съветници.

Общинските съветници дадоха съгласие за откриване на процедура за избор на нови 40 съдебни заседатели към Районния съд в Стара Загора с мандат 2024-2028 година. 

/АБ/



Източник БТА