Дано пренеса формата си от “Лийдс” в националния

0
67


Правещият страхотни мачове от началото на годината “Лийдс” Илия Груев се надява да пренесе формата си от английския тим, който е близо до завръщане във Висшата лига, в националния отбор на Германия. 23-годишният халф говори в типичния си директен и конкретен стил слец церемонията за футболист на годината. Той зае втората позиция, а в изказването си поздрави специално и изтъкна успешното представяне през 2023-а на №1 Кирил Десподов и №2 Ивайло Чочев.

“Много обичах като малък да играя с приятелите си. Когато станеш професионалист, трябва колкото можеш повече да гледаш добрите футболисти и да се развиваш и винаги да играеш със самочувствие. Много ще е жалко, ако някой ден нямам тази любов към футбола”, сподели Илия. Той изрази надеждите си с “Лийдс” да се изкачат във Висшата лига. Това е голямата цел, но момчето правилно отбеляза, че няма как да се ангажира с прогноза как ще се справи там.

“Дано през следващия сезон играя в най-силното първенство в света. Надявам се да пренеса формата си от “Лийдс” в националния отбор. Целта ни трябва да е класиране на световно първенство. Имаме футболистите и колектива да постигнем нещо.

Целта ни е да играем на голям форум. Селекционерът Илиан Илиев върши много добра работа и мисля, че се видя още в началото”, каза още Груев.





Източник 24часа