Григор ме накара да изглеждам като 13-годишен

0
64


Григор Димитров игра така, че на корта аз изглеждах като 13-годишен. Непрекъснато трябваше да питам хората от моя екип какво не се получава и какво трявбва да правя.

Това призна вторият в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас след загубата си 2:6, 4:6 от Григор Димитров на 1/4-финал от турнира “Мастърс 1000” в Маями. Така испанецът не можа да направи “слънчев дубъл” с титли от Индиън Уелс, където стана шампион, и този във Флорида.

“Смятам, че за да спечелиш срещу съперник като него, трябва да играеш най-добрия си тенис. Това е положението. Започнах мача изключително концентриран и във всеки момент знаех какво трябва да правя. Понякога простите неща са гениални. Но е мното трудно да ги направиш срещу такъв играч. Аз обаче успях да владея ситуацията и да чета играта малко по-добре от последния път, когато се срещнахве. Смятам, че направих страхотен мач и съм щастлив, че успях да го приключа в два сета. Използвах всяка възможност, която се появи пред мен, като атакувах винаги при негов втори сервис. Исках непрекъснато да го поставям в трудна позиция”, коментира Григор Димитров. 





Източник 24часа