Във Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет се състоя събитие, свързано с кариерното развитие на студенти

0
65


Кариерният център на Факултета по науки за образованието и изкуствата (ФНОИ) на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски‘‘, съвместно със SOS Детски селища “България” проведе събитие, свързано с кариерните възможности за студенти. То бе открито от декана на факултета – проф. дпн Милен Замфиров, и ръководителя на кариерния му център – проф. дпн Мира Цветкова-Арсова, съобщават от Софийския университет.

SOS Детски селища България представиха своята дейност; лицата, с които работят; наличните си центрове и услуги в няколко града на България. На събитието те обявиха свободни работни позиции в организацията.

Представителите на организацията, някои от които са възпитаници на ФНОИ, споделиха, че още преди провеждането на кариерното събитие, поради широкия му анонс, студент от ФНОИ е подал кандидатурата си за работна позиция и успешно е преминал първо интервю за работа при тях.

Присъстващите над 70 студенти – бакалаври от различни специалности и различни курсове на факултета зададоха много въпроси, свързани с работата на екипите на SOS Детски селища България; съвместната дейност на организацията с други НПО и с правителствения сектор; начините за насочване на дете за настаняване при наличие на насилие в семейството и осигуряването на приемна грижа.

След кариерното събитие бяха обсъдени и бъдещи съвместни инициативи, сред които подписването на договор между ФНОИ и SOS Детски селища България за провеждане на хоспитиране и текуща практика на студенти, допълват от СУ.

Сдружение “SOS Детски селища България“ е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. Започва дейността си в България от 1990 г. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство.

/ЙВЛ

/ХТ/



Източник БТА