Във Видин водач на автобус е починал, докато е шофирал; при друг пътен инцидент в града е пострадал велосипедист

0
68



Водач на автобус с видинска регистрация е починал, докато е шофирал, след което превозното средство се е ударило в две паркирани на улицата леки коли. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин. Сигналът за инцидента е подаден вчера около обяд. Пътнотранспортното произшествие е станало на ул. „Митрополит Кирил“ във Видин. Пристигналият на мястото спешен медицински екип е констатирал смъртта на 60-годишния шофьор. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия. При катастрофата няма други пострадали. Оперативна група е извършила оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

При друг инцидент вчера следобед на тел. 112 е постъпил сигнал за катастрофа в района на Безмитна зона – Видин, съобщиха от полицията. Мъж на 51 години, управлявайки лек автомобил в посока от “Дунав мост” 2 към Безмитна зона е предприел изпреварване и е блъснал движещ се в същата посока велосипедист. Пострадалият 65-годишен жител на областния град е транспортиран и настанен за лечение във видинската болница. Образувано досъдебно производство.

По данни от отчета на ОД на МВР – Видин през миналата година на територията на областта са възникнали 395 пътнотранспортни произшествия с 16 жертви и 104 ранени. Броят на катастрофитев сравнение с 2022 г. е по-малък, но има повече жертви.

/РН/



Източник БТА