Във Варна украински бежанци представиха трагедията на страната си с пърформанс

0
69



С музика, песни и видеоразкази на очевидци тази вечер украински бежанци представиха във Варна трагедията, която страната им преживява през последните две години.

Спектакълът „WARday – Денят, който няма край“ бе подготвен от сдружение „Украински дом – Варна“ с подкрепата на посолството на САЩ. За БТА Евгения Волкова от сдружението разказа, че в пърформанса участват както професионални артисти, така и деца бежанци, чиито семейства живеят в страната ни. Видеоразказите са на реални хора, успели да избягат от военните действия и намерили убежище в България.

Със спектакъла показваме трагедията на бежанците, прогонени от домовете си, освен това така те имат възможност да изразят своята благодарност към българите за подкрепата в трудните моменти, допълни Волкова.

От 24 февруари 2022 г. сдружение „Украински дом – Варна“ е оказало подкрепа на хиляди бежанци. В момента организацията продължава своята дейност за подпомагането на тези, които имат нужда, вече функционира и украински образователен център, в който се обучават 60 деца.  

/АБ/



Източник БТА