Верстапен няма никакви притеснения за състезателния уикенд – Моторни – Формула 1

0
70


Макс Верстапен даде своята оценка за първия ден от състезателния уикенд в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул не записа кой знае колко впечатляващи времена по време на двете свободни тренировки. Въпреки това Верстапен не изглежда никак притеснен за самото състезание, макар да очаква много близка битка в утрешната квалификация.

„Може би някои хора около нас вече са увеличили малко двигателя по отношение на максималната скорост. Ние просто се фокусираме върху себе си. Смятам, че от днес имаше няколко малки неточности с баланса отпред и отзад, но не е плашещо.“

„Просто се опитвам да намеря перфектната обиколка и настройки. Това е много важно, особено тук, с грубия асфалт. Когато намериш това нещо печелиш време. Това е нещо, върху което ще се опитаме да се съсредоточим малко повече за утре“, каза още пилотът на Ред Бул.

Попитан за усещането си, че някои отбори са увеличили мощността на двигателите си, Верстапен добави:

„Не казвам, че всички около нас са го направили, но някои го направиха. Затова така че не съм много притеснен за разликата до първото място.“

„Но мисля, че в квалификацията разликите ще бъдат много малки, което ще бъде много хубаво. В дългосрочен план бях малко по-доволен от това. Все пак няколко малки неща, които можем да направим по-добре“, заключи Макс Верстапен.

 



Източник Gong.bg