БТА :: Деца и родители заедно сътвориха “подарък”

0
69



Деца и родители сътвориха артистична вечер като подарък в предпразничен училищен концерт в Търговище. Различното представление за Международния ден на жената 8-и март бе дело на второкласниците от Първо основно училище „Христо Ботев“, под ръководството на учителите Севинч Мехмедова и Меглена Доманова.

Безпределната обич между детето и майката преразказаха в притча учениците. “Когато детето идва на земята, разумната природа е подготвила едно сърце, което да го обича с безрезервна любов – сърцето на майката!“, се казва в притчата. В стиховете си децата очертаха образа на майката като ангел, който ги очаква с трепет и вълнение. “Ангел, който всяко дете нарича: “Мама!”. Затова цял живот каквото и да направи детето, майката винаги има доверие в него”, споделиха учениците. 

Преподавателят-сценарист Севинч Мехмедова въвлече и публиката в артистичната вечер. Майките танцуваха, чуха описание как изглеждат в детските очи, със своите положителни страни и с недостатъците си. Други деца трябваше да помогнат на майките си да подредят дамските си чанти, а трети – като благодарни наследници да нахранят майките си със затворени очи. Родителите получиха и портрети, нарисувани от децата им. 

Забавните игри изненадаха и разсмяха залата, десетки бяха и просълзените родители.  

В тематичен поздрав с танц се включиха и бащи, подкрепени от дъщерите си. Вдигнати на раменете им, децата изпяха : “Даже до теб аз да не съм, твоето момиче съм“.

Въпреки вълненията от сцената, децата успяха да изненадат и учителите си с колективен подарък – снимка на класа и послание, заредено с обич.

Директорът Димитър Алексиев даде заслужена оценка  на преподавателите и децата за подготовката на спектакъла в навечерието на празника. Той поздрави екипа Доманова – Мехмедова, успял само за две години да създаде общност, изградена от близост и сърдечност между деца, семейства и учителите. 



Източник БТА