НОВИ СОРТОВЕ КРАСТАВИЦИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА COVID-19

0
1544

 

Градинарите знаят. Сега е време да се разсаждат краставиците. И всеки търси най-добрите сортове. Сортове пък колкото искаш. Криви и прави. Дълги, дебели и къси. Ранни, средноранни и късни.

По магазините има краставици за управляващи и за бедния народ – едните свежи и хрупкави, другите преоценени в края на деня. За мисирки с големи доходи и за безработни журналисти.

В книгите пише, че основното съдържание на краставиците е приблизително еднакво за всички сортове – 95 % вода.

А знаете ли, че краставиците са от семейство „Тиквови“, разред „Тиквоцветни“? Е, сега вече знаете, дори се досещате за близостта им с кратуните.

Такъв е животът!

По време на извънредното положение изядохме доста радио и вестникарски краставици. Но най-много хрупкахме и продължават да ни натъпкват с телевизионни краставици, в някои от които водата стига дори до 99.99 %.

Такъв е животът!

Българските телевизионери от три дни харчат нов сорт краставица – „Аir cucumber“ /„Въздушна краставица“/. Превод на моя гугъл английски. Мога да ви го кажа и на сомалийски – „Qajaar hawada“. Звучи авторитетно.

По-простичко казано, новият сорт телевизионерска краставица е „Авиокатастрофата Ивайло Пенчев“.

В същото време от началото на годината в България са станали 1509 катастрофи с 1894 ранени и 118 загинали.

Е, и? Ще попита някой.

Е, и? Ами нищо! Керванът си върви. Коли катастрофират. Хора се осакатяват. И измират! И държавата губи всяка година около милиард и половина лева от това.

Толкова проблеми има днес в България – като започнеш от 300 000-те безработни и стигнеш до лавината от фалити, че краставицата „Авиокатастрофата Ивайло Пенчев“ почва вече да горчи. Колко души в тази държава имат лични самолети и самолетчета, та ни занимават от три дни най-обстойно какъв вятър духал над летището, имало ли пилотска грешка, имало ли е дефект в мотора, той на производителя ли бил, или следствие на поддръжката… Все още великата ни разследваща телевизионна журналистика не е изяснила дали на пилота не му се е пикаело и така притеснен е катастрофирал и това има ли, или не отношение към министъра на транспорта… И ще питаме ли Европейския съюз какво становище да вземем.

Такъв е животът!

Краставица след краставица, а застоялата вода в държавното блато започва да намирисва. Докато някой ще изобрети нов сорт краставица – „Блатна българска краставица COVID-19“. Все пак зеленчуци отглежда и опозицията.

Такъв е животът!

На 14 май извънредното положение в България ще падне! Какво положение ще дойде – един Господ знае. Ще започне голямото разсаждане на „Парламентарна краставица COVID 19“. Време е сортът да бъде кръстосван с „Парламентарна краставица Избори 2021“.  На депутатите няма да им е нито до Ивайло Пенчев, нито дори до… Задава се време на лидерското сито кой е най-достоен да влезе на избираемо място в листата на партията /на която и да е партия/ за задаващото се ново 45-то Народно събрание през пролетта на 2021 година.

Ами ако и тогава сме пак в извънредно положение заради пандемия? Кой ще гласува? Къде и как ще се гласува? И кой ще е заразен? Ще се избират ли и заразени, или ще се чака да бъдат излекувани?

Такъв е животът!

А в края на 2021 година идват и президентски избори…

Краставици да искаш в телевизионните студия. Свидетели сме как мнозина селекционери правят успешни опити да кръстосат краставици с кратуни. Какво да се прави, пазарна икономика и в политиката. Народът иска да си пие спокойно ракийката пред телевизора с богата салата. А най-българската салата – шопската, без краставица нищо не е. Така е било и така ще бъде!

Да са ви вкусни краставиците!

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 1. ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА… ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ОДРИНЦИ /СНИМКИ+ВИДЕО/
 2. БРЕКЗИТ
 3. „ЗАЙЧЕТО“ Е В „ХРАСТИТЕ„ НА СЪСЕДИТЕ
 4. И МЛАДИТЕ ЗНАЯТ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ
 5. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ
 6. ОЩЕ ЕДИН ВАЖЕН МОМЕНТ ПРЕДИ КРАЯ НА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ В ДОБРИЧКА ОБЛ
 7. ПАРАДОКСИ СЪПЪТСТВАТ БАЛОТАЖИТЕ ЗА КМЕТОВЕ НА ЧЕТИРИ ОБЩИНИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ
 8. МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019 В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: ЧЕТИРИМА СПЕЧЕЛИХА МАНДАТ НА ПЪРВИ ТУР, ДРУГИ ЧЕТИРИМА ОТИВАТ НА БАЛОТАЖ В НЕДЕЛЯ – 3 НОЕМВРИ
 9. ИЗБОРИТЕ – ЕДНА РЕАЛИСТИЧНА ИГРА “ТУКА ИМА, ТУКА НЯМА…”
 10. АЛОООО, КЪДЕ Е РАЗУЗНАВАНЕТО?…
 11. ГРАДИНАРСКО ХОРО В ОДРИНЦИ
 12. ЗАПОЧНА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА – ЕВРОИЗБОРИ’2019
 13. НАФТАЛИН
 14. НА ПЪРВИ МАЙ – ПРИВЕТ! ЩЕ ИМА ЛИ БАНКЕТ?
 15. ПОСЛЕДНА ПРОЛЕТ ЗА ЛИПИТЕ
 16. ПАРТОМАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА
 17. ФАЛШИВО… НАРОДНО СЪБРАНИЕ
 18. НА РИБОЛОВ ЗА… КАРАКУДИ…
 19. БЪЛГАРИЯ В МАРТЕНИЦИ
 20. БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМА „СВЕТА ТРОИЦА“ В КАРАПЕЛИТ