Точно пет години след потопа от 20 юни 2014-а, Добрич отново потъна във вода. Според метеостанцията, падналото количество е 12,5 литра на кв. м. Дъждът се изсипа за кратко време и успя да потече обилно по централните булеварди. Във вода бе бул. „Русия“, където няколко къщи се наводниха, а автомобил закъса. Огромно количество вода се събра и по ул. „Гурко“. По данни на РД ПБЗН Добрич, има множество сигнали за паднали дървета в региона. Едно от падналите дървета е на околовръстния път за Балчик. Над 10 големи клона са препречили пътя за село Свобода. Много клони са нападали и по пътя от Крушари за Добрич. Там машини с гребла са ги дърпали от шосето, за да не пречат на движението.

От Областната администрация съобщиха, че няма подадени сигнали за проблеми вследствие на валежа. Няма подадени сигнали за проблеми, възникнали вследствие на дъжда при дежурния в Областния съвет за сигурност. От РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заявиха, че при тях има постъпили няколко сигнала за наводнени избени помещения в имоти, намиращи се в ниската част на града.

След спиране на валежа, дежурните в Областния съвет за сигурност започнаха да обобщават информация за състоянието на територията на цялата област Добрич. На тел. 058 655 433 може да се прослуша запис с обобщените данни, след като бъде подадена информация от дежурните във всички общини и структури, имащи отношение към осигуряване безопасността на населението на територията на областта. НДТ

  • ПОРОЙ В ДОБРИЧ. ВИЖТЕ ПРЕДАВАНЕТО НА ЖИВО ВЪВ ФБ-ГРУПИТЕ НИ „ДОБРУДЖАНЦИ“ И „НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“

24.06.2014 ДОБРИЧ: Потопът от 19.06.2014 – супермаркет “Кауфланд”

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST