Хънтър Байдън се сдоби с три федерални обвинения

0
169

©

Синът на президента Джо Байдън Хънтър Байдън е обвинен от специалния прокурор Дейвид Вайс по обвинения за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, съобщи ABS News.

Обвиненията оказват подновен правен натиск върху Байдън-младши след споразумение, което той сключи с прокурорите и се призна за виновен по дело за укриване на данъци.

Хънтър Байдън е обвинен в едно престъпление за деклариране на невярна информация при покупка на огнестрелно оръжие, едно обвинение за деклариране на невярна информация, свързана с данни, които трябва да се съхранява от федералния лицензиран търговец на огнестрелни оръжия и едно обвинение за притежание на огнестрелно оръжие от лице, което е “незаконен притежател или е пристрастено към контролирано вещество”.

Прокурорите са прекарали години в разглеждане на бизнес начинанията и личния живот на Хънтър Байдън –  разследване, което изглеждаше, че завършва със споразумение при признаване на вина, сключено през юни, което би му позволило да се признае за виновен в две данъчни престъпления и да избегне съдебно преследване по обвинение за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Но тази сделка се развали по време на съдебно заседание през юли, след като американският съдия Мериелън Норейка изрази загриженост относно структурата на споразумението и постави под въпрос обхвата на сделката за имунитет.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник