ХХІV МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ МУЗИКАЛЕН КОНКУРС „НАДЕЖДИ , ТАЛАНТИ,  МАЙСТОРИ”

0
884

 

 От 6 до 10 септември Добрич е домакин на международния младежки музикален конкурс „Надежди таланти майстори“. Организатор е Община град Добрич, събитието се провежда под патронажа на кмета на града Йордан Йорданов. Младите творци ще доказват своя талант в Огледална зала „Нели Божкова“, пред жури с председател проф. Виктор Чучков и членове: проф. Гинка Гичкова – цигулка; проф. Огнян Константинов – виола; доц. Марина Капитанова – пиано;  д-р Милена Манева-Вълчева – класическа китара

Проф. Виктор Чучков е световноизвестен български пианист и композитор, професор по „Камерна музика” в Държавна музикална академия „П. Владигеров” и в НАТФИЗ „Проф. Кр. Сарафов”. Води майсторски класове по пиано, камерна музика и композиция в Холандия, Бразилия, Малайзия, Македония, Италия и Гърция, концертира в България и чужбина и участва в жури на международни конкурси и фестивали.

проф. Огнян Константинов – виола. Преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, доктор по музикознание. Член на камерен ансамбъл “Софийски Солисти”, бил е член и на известния квартет „Димов“. Солист и камерен изпълнител с многобройни участия у нас и в чужбина.

Проф. Гинка Гичкова – цигулка. Преподавател в НМА „Проф. П. Владигеров“ София и в Северно-гръцката консерватория в Солун. Печели многобройни награди и отличия на международни конкурси в Полша, Канада, Швейцария и др. Гостува като солист на всички оркестри в България и на големи филхармонии в чужбина. Член на жури по цигулка и камерна музика в престижни конкурси.

Доц . Марина Капитанова – пиано. Ученичка на Мила Михайлова и дългогодишен корепетитор и преподавател по клавирен съпровод в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.Член на жури на престижни музикални конкурси и фестивали.

Д-р Милена Манева-Вълчева е родена в гр. Добрич. Дипломира в АМТИИ гр. Пловдив, специалност “Музикална педагогика”, а през 2010 г. защитава докторска дисертация в НБУ  София. От 1991 г. до момента е преподавател по китара в НУМТИ „Д. Петков” гр. Пловдив. Активно концертира в България и в чужбина. Работи и в различни ансамбли и формации . Води семинари и майсторски класове у нас и в чужбина.

 Общ  58 участници от 6 до 25 години, разделени по възрастови групи, ще мерят сили в надпреварата.

 

Поради спазване на противоепидемичните мерки не се предвижда церемония по откриване на конкурса, както и такава по награждаване и закриване. На всички наградени дипломите ще бъдат изпратени на посочените в заявката пощ. адреси, а паричните награди – по банков път.

Конкурсът ще се проведе при „закрити врата“, т.е в залата се допускат само участник с 1 придружител (педагог и/или родител), същото важи и за фоайе регистрация. Препоръчително е носенето на маски от всички. Организаторите апелират за търпение при прекъсване на конкурсната програма за дезинфекционни мероприятия.

След приключване на конкурсния ден, журито заседава и се произнася с протокол, който се праща по ел. поща на участниците и се публикува на официалната интернет страница на общината.

NB: Всички участници да направят запис на USB памет (флашка) и изпратят на пощ. адрес:

гр. Добрич, ул. „Независимост“ 7, ет. 7, Дирекция Хуманитарни дейности – за конкурса „Надежди, таланти, майстори“ до 2 септември 2021 г. вкл. В плика да има имената и възрастовата група, както и точен адрес за връщане.

Изисквания:

– Видеозапис, направен специално за участието в конкурса и записан с телефон в хоризонтално положение, видеокамера или фотоапарат;

– Да бъде заснет в домашна обстановка или в зала;

– Участникът да изпълнява произведенията на живо ! Не се допускат студийни записи, като звукова подложка, технически корекции или монтаж;

– Подходящо естетическото оформление по лична преценка.

Успех на всички участници !