Добрич, Юлияна Христова, БТА
Международният конкурс “Надежди, таланти, майстори” в Добрич ще събере млади музиканти за 25-ото си издание в дните 5 – 9 септември, съобщават от общината, която организира форума със съдействието на Министерството на културата. Журито ще бъде председателствано от професор Виктор Чучков, заявиха за БТА организаторите.
Форумът ще бъде сцена за солисти-инструменталисти от шест до 35 години, разделени във възрастови групи. Надпреварата ще бъде в няколко категории – пиано, цигулка, виола, класическа китара. В конкурса се очаква да се включат и клавирни дуа, камерни ансамбли, учител с ученик, ученици и други. “Надежди,таланти, майстори” ще отличи най-голямото дарование с Гран При.
Конкурсът е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов и вече приема заявки за участие. В досегашните издания на празника на класическата музика публиката е аплодирала изпълнители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Австралия, а от сцената в Добрич е тръгнала международната кариера на мнозина, припомнят от общината.