Хора на различна възраст от цялата страна могат да се включат във втория конкурс за комикс „Крайморска среща“, провеждан във Варна

0
69


Приемат се заявки за участие във втория конкурс за комикс „Крайморска среща“, съобщават организаторите му от фондация „Град и посоки“. Това издание е национално и се реализира в партньорство с компанията „Лорка“, допълват те. 

В конкурса могат да участват деца от 7 до 12 години, младежи до 18 години, както и възрастни хора. Всеки може да предложи до пет комикса, които трябва да бъдат съставени от минимум шест панела. Творбите следва да интерпретират конкурсната тема „Крайморска среща“ в история със сюжет и заглавие. Не е задължително те да съдържат текст, но ако са на чужд език, то съдържанието трябва да се представи с резюме на български. Организаторите осигуряват материали за рисуване, посочват още те. 

Конкурсът за комикси се състои от два етапа. До 5 май участниците изпращат кратко портфолио с най-малко четири снимки на вече създадени от тях произведения (рисунки, картини, комикси) на електронния адрес: city.directions.varna@gmail.com. Одобрените ще разполагат с три месеца за работа над своите тематични комикси. В процеса художниците могат да споделят видеа и снимки, като най-сполучливите ще бъдат наградени, уточняват организаторите. Готовите комикси за конкурса „Крайморска среща“ се изпращат на адрес: Варна, ул. „Атанас Москов“ 12, фирма „Лорка“. 

Журито, което ще оценява творбите, е съставено от представители на организаторите. Отличените произведения ще бъдат включени в изложба във Варна. 

 

/ХК/



Източник БТА