Партиите и коалициите се споразумяха за състава на РИК- Силистра

0
73



Партиите и коалициите се споразумяха за състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Силистра за 20-и многомандатен избирателен район за предстоящите избори за Народно събрание, на състоялите се днес консултации. 

Няма промяна в броя членове на комисията от последните избори през октомври миналата година. Тя е 13-членна и включва председател, двама заместник-председатели и секретар.

Участниците в консултациите се споразумяха за председател на РИК да бъде избран юристът Константин Стоилов, предложен от коалицията ГЕРБ–СДС. Прието бе и искането на ДПС за секретар на комисията да бъде избран Илхан Ахмед.

Представителите на парламентарно представените партии нямаха разногласия и за заместник-председателите. Те ще са Ванушка Георгиева от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Мария Маринова от партия „Възраждане“.

Коалицията ГЕРБ-СДС ще има четирима представители в РИК – Силистра, „Продължаваме промяната – Демократична България“ – трима, „Възраждане“ и ДПС – по двама, а „БСП за България“ и „Има такъв народ“ – по един член. 

Всички подадени предложения и подписаният протокол от проведената консултация ще бъдат изпратени до ЦИК в законоустановения срок за окончателно решение за състава на РИК – Силистра.

/АБ/



Източник БТА